Raamafdichting mobiele airco

In dit blog uitgebreide uitleg over de raamafdichting voor de mobiele airco + meer info over het online aanbod raamaansluitingen en raambevestigingen. Kom erachter welke raamafdichting het beste past bij jouw mobiele airco.  

Beste raamafdichting voor mobiele airco?

Voor we naar de theorie gaan, alvast een overzicht van de beste raamafdichting bij mobiele airco’s voor een optimale raamdoorvoer:

  • Raamafdichting voor AEG: AWK03
  • Beste raamafdichting en deurafdichting: Coolseal
  • Raambevestigingopties voor bij een Velux dakraam: HOOMEE
  • Goedkoopste en best beoordeelde raamaansluiting: Trotec

Nut raamafdichting voor mobiele airco

Waarom is een raamafdichting voor de mobiele airco belangrijk? Door zo’n set kan je jouw raam helemaal afsluiten. Zo kan er dus nooit warme lucht naar binnen gaan door het raam. Kortom, jouw kamer blijft dus koeler met een raamafdichting set voor jouw mobiele airco. In weze is het dus een afvoer oplossing die zorgt voor een optimale raamdoorvoer. 

Hoe werkt een raamafdichting voor de mobiele airco 

Een mobiele airco maakt met een koelmiddel de warme lucht koud. De warme lucht zal daarna middels een afvoerslang naar buiten gebracht worden. Kortom, een mobiele airco zonder slang bestaat niet. Als de warme lucht dan de kamer verlaat, wil je niet dat deze terug kan komen. Door een raamafdichtingsset als afvoer oplossing voor je mobiele airco kan je dit verwezenlijken. 

raamafdichting mobiele airco

Raamafdichting mobiele airco kopen

Er zijn verschillende plekken waar je een raamafdichting voor je mobiele airco kan kopen

Zelf zijn we erg fan van de HOOMEE universele raamafdichting. Deze is alleen verkrijgbaar op Amazon. Deze set is toepasbaar voor elk type mobiele airco. De prijs is laag en het is een prima product. Meet altijd eerst de zijkant van het raam op om erachter te komen welke raamafdichting je voor jouw mobiele airco nodig hebt. 

Door het zelfklevende plakband kan je de set eenvoudig aan het raam vast maken. Hierna kan je de set aan het raamkozijn en raam bevestigen. Ook bevat deze set ritsen, dit beschermt nog meer. 

Welke raamafdichting voor mijn mobiele airco?

Er zijn tientallen raamafdichtingssets verkrijgbaar voor mobiele airco. Welke past nu het beste bij mijn type mobiele airco? Geen stress. Veelal passen de meeste sets bij de meeste airco’s. Natuurlijk zijn er sets die beter aansluiten dan andere. Bijvoorbeeld een bepaald merk afdichting bij een passend merk mobiele airco. Bij enkele mobiele airco’s is de raamafdichting set al meegeleverd. Dan hoef je deze niet meer los te bestellen. 

Als je online geen raamafdichting set voor jouw mobiele airco merk kan vinden, kan je kiezen voor een universeel type. Deze zal prima passen en zorgt voor een prima raamdoorvoer. 

Raamafdichting mobiele airco velux dakraam

Als je een Velux dakraam (kantelraam) hebt, werkt de raamafdichting voor de mobiele airco net even anders. In dit geval heb je namelijk 2 afdichtingen voor je raam nodig. Deze bevestig je aan de bovenkant van het dakraam. Gelukkig is er ook een oplossing waarmee slechts 1 raamafdichting voor je mobiele airco voor jouw kantelraam hoeft te worden gekocht. In dit geval raden we de HOOMEE Central Pivot set aan. Dit is de beste oplossing voor een velux dakraam. Daarnaast beschermt deze ook perfect tegen insecten. 

Lees de raamaansluiting / bevestiging beschrijving

Lees voor je een raamafdichting voor je mobiele airco koopt, altijd de specificaties en beschrijving voor de raambevestigign. Hierin zie je de minimale en maximale hoogte staan van de opening van het raam of de deur. Ook de omtrek staat soms benoemd. 

Meet altijd eerste jouw raam op voor je een raamaansluitingsset koopt. Het is enorm belangrijk dat de raamafdichting voor jouw mobiele airco past. Te klein of te groot kan echt problemen op gaan leveren. Check altijd of het type past bij jouw raam. Een universeel type past op de meeste mobiele airco’s, check dit ook bij de universele typen altijd. 

Mocht je nog vragen hebben over de behandelde afvoer oplossingen, jouw type raamafdichting voor mobiele airco’s of de optimale raamdoorvoer. In dat geval kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's