Mobiele Airco Caravan

In dit blog meer informatie over de mobiele airco voor in de caravan en onze ervaringen met deze typen. Ben je zoekende naar verkoeling voor in de caravan, jouw camper of in huis zonder moeilijke installaties van uitgebreide aircosystemen? Dan is een mobiele airco een geschikte optie. Deze kan je makkelijk plaatsen op de plek naar jouw keuze en is snel klaar voor gebruik. Zo verplaats je de mobiele airco voor de caravan makkelijk naar de camping in Italië tot aan jouw warme slaapkamer in de zomer. Koele kamers zijn in de zomer gewenst. 

Gemak van een mobiele airco 

De draagbare mobiele airco voor in de caravan wordt nergens aan gemonteerd. Hierdoor kan je deze dus op verschillende plekken gebruiken. Zodoende kan je de mobiele airco dus niet alleen in de caravan of camper gebruiken, maar ook op kantoor of thuis. Een mobiele airco zet warme lucht in om koude lucht. Deze lucht wordt de caravan ingeblazen.

Split mobiele airco voor in de caravan

Als je een kleine mobiele airco wil kopen speciaal voor in de caravan, raden we een split airco aan. Een deel hiervan plaats je in de caravan, het andere gedeelte buiten de caravan. De warme lucht en het condenswater worden afgevoerd via het buitendeel. Het binnendeel blaast koude lucht in de caravan. De mobiele split airco is eenvoudig te installeren in de caravan. Jouw caravan is snel koel dankzij de mobiele split airco. 

mobiele airco caravan

Mobiele split airco kopen voor caravan 

Als je een mobiele split airco koopt voor de caravan verbindt een koelleiding de beide units met elkaar. Deze leidingen zijn vrij kort. Meestal afstanden van 100 tot 125 centimeter. Dat betekent de de indoor unit in de buurt van het raam moet hangen. Het beste is net eronder. De meeste mobiele airco’s voor in de caravan hebben haken voor de indoor en de outdoor unit. Zo kan je ze makkelijk aan het raam hangen. 

Kleine mobiele airco’s speciaal voor de caravan

De kleine mobiele airco’s die uitsluitend gemaakt zijn voor de caravan hebben expres een beperkte capaciteit. Dit is omdat de sterkte van de stroom die uit de paal komt in beperkte mate beschikbaar is. Als je teveel stroomt strekt zal de zekering eruit springen. Meestal is de stroom van deze mini airco’s beperkt tot 1,5 ampère. Dit is genoeg voor alle campings. Ondanks dat het vermogen beperkt is, brengt deze je heerlijke verkoeling. Een caravan is qua oppervlakte ook niet heel groot dus heeft minder mobiele airco BTU nodig dan een grote woonkamer. 

Geluidloze mobiele airco voor caravan 

Let erop dat je een mobiele airco voor in de caravan koopt die niet te veel geluid produceert. Als je wil slapen wil je niet te veel lawaai in de caravan. Daarnaast moet je natuurlijk het raam op een kiertje houden. Hier zal ook wat geluid vandaan komen. Houd er rekening mee dat de airco ook weer zal moeten worden verplaatst en wat ruimte in beslag neemt.

Kortom, een goede voorbereiding voor je mobiele airco in de caravan is het halve werk. Hierbij een link naar de populairste mobiele airco’s voor in de caravan:

Een van de populairste modellen voor op de camping waar veel goede reviews uit komen en positieve ervaringen van campingbezoekers is de Eurom mobiele airco caravan 696W. Als je twijfelt over meerdere modellen raden we zeker dit model aan. 

Mobiele airco caravan – Waar rekening mee houden?

Er zijn een aantal dingen waar jij rekening mee moet houden als u een mobiele airco voor in de caravan wilt kopen:

  1. Vermogen: Je wil er zeker van zijn dat het apparaat sterk genoeg is om de ruimte af te koelen waar jij hem wilt gebruiken.
  2. Afmeting: Zorg ervoor dat de mobiele airco past op de plek in de caravan waar jij hem wilt plaatsen.
  3. Energieverbruik: Sommige mobiele airco’s verbruiken veel energie, dus houd hier rekening mee als je onderweg bent en de energiebronnen beperkt zijn.
  4. Geluidsniveau: Bedenk of je wilt dat het apparaat niet te luidruchtig is als hij loopt, omdat je anders in de caravan niet goed kunt slapen.
  5. Mobiele functies: Controleer of het product gemakkelijk kan worden verplaatst, bijvoorbeeld met wielen en een handvat.
  6. Onderhoud: Bepaalde modellen vereisen meer onderhoud dan andere, houdt hier rekening mee als jij van plan bent de airco vaak te verplaatsen.
  7. Installatie: sommige mobiele airco’s kunnen gemakkelijk worden geinstalleerd en gebruikt in de Caravan, terwijl andere wellicht iets meer tijd kosten om te installeren.

caravan mobiele airco

Mobiele airco caravan vragen? 

Voor vragen over het bestellen van een draagbare mobiele airco voor in de caravan kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl. Lees ook de overige interessante blogs op dit artikel over bijvoorbeeld het kopen van een mobiele airco of over aanbiedingen

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's