Mobiele airco zonder slang

Een van de grootste hekelpunten aan mobiele airco’s is de lelijke plastic luchtafvoerslang die niemand uit een open raam of deur wil zien. Daarom zoeken mensen naar alternatieven voor koeling binnenshuis die vrij zijn van dit specifieke accessoire. Er is een mobiele airco zonder slang naar buiten die u lekker koel kan houden met de toegevoegde bonus dat het een fractie van een AC kost om te werken 

De mobiele airco zonder slang wint steeds meer aan populariteit. Wat zijn de verschillen tussen mobiele airco’s zonder slang en traditionele varianten, hoe werkt dit type precies en welke raden we aan als beste om te kopen? Je leest het in dit artikel.

Traditionele airco zonder slang 

De mobiele airco zonder slang kent veel voordelen ten opzichte van de traditionele airco. Traditionele airco’s werken volgens verschillende mechanismen

Normaal gesproken hebben airconditioning units kanalen, pompen en koelunits; en deze componenten zorgen ervoor dat warme kamerlucht met relatief hoge druk uit de kamer kan worden gezogen, zodat deze kan worden gekoeld, terwijl de gekoelde en bevochtigde lucht terug naar de kamer wordt gepompt, waarbij de kanalen dienen als leidingen voor het stroomlijnen van de luchtstroom tijdens de lucht overdracht.

Traditionele aircosystemen zonder afvoerslang met kanalen hebben echter verschillende nadelen, waarvan de meest opvallende omvang is (en daarom vanaf een stationaire locatie moet werken), behoefte aan gespecialiseerde installatievaardigheden en dure onderhouds- en bedrijfskosten. Bovendien zijn ze vrij duur in de aanschaf en bevatten hun koelgassen chloorfluorkoolwaterstoffen (HCFC) die milieu- en gezondheidsrisico’s opleveren, aangezien HCFK een erkende luchtverontreinigende stof is, de ozonlaag aantast en ook giftig is bij inademing door mensen. Kortom, de traditionele airco zonder slang kan eigenlijk niet meer. 

mobiele airco zonder slang

Oplossing = Mobiele airco zonder slang kopen

Dit heeft ertoe geleid dat fabrikanten van apparatuur kosteneffectieve, milieuvriendelijke en gezondere alternatieven hebben ontwikkeld die ook kunnen worden verplaatst. Deze alternatieve uitrusting is de mobiele airconditioner zonder afvoerslang.

Het is ontworpen om te voorzien in de niet-commerciële behoeften van bewoners die in kleine appartementen wonen. Bovendien kunnen bedrijven en kleine fabrieken profiteren van de draagbaarheid en deze als mobiele airconditioner zonder slang gebruiken.

Op functioneel niveau werken deze airconditioners zonder slangen als verdampingskoelers, wat betekent dat hun belangrijkste werking verdampingskoeling is.

Wat is verdampingskoeling?

Verdampingskoeling in een mobiele airco zonder slang verschilt op twee belangrijke punten van airconditioning. Allereerst worden bij airconditioning zowel warmte als vocht verwijderd uit de lucht die circuleert in een afgesloten woonruimte, meestal een ommuurde en overdekte ruimte.

Bij verdampingskoeling wordt alleen warmte uit dergelijke lucht verwijderd (of afgevoerd) en vervolgens wordt vocht aan de gekoelde lucht toegevoegd, met als netto effect dat de omsloten verblijfsruimte nu wordt voorzien van een koele bevochtigde lucht.

Ten tweede gebruikt het koelproces dat in traditionele airconditioning wordt gebruikt, chemicaliën, voornamelijk zeer vluchtig koelgas zoals freon, om warmte uit de stromende lucht te absorberen; terwijl bij verdampingskoeling via een mobiele airco zonder slang water wordt gebruikt in plaats van vluchtige koelgassen.

Het proces van de mobiele airco zonder slang naar buiten

Water wordt als koelmedium gekozen bij de mobiele airco zonder slang naar buiten vanwege zijn hoge verdampingsenthalpie, wat betekent dat er ongeveer 2257joule warmte-energie nodig is om een ​​gram vloeibaar water in waterdamp te veranderen.

Deze faseovergang van een vloeibare toestand naar een gasvormige toestand in de mobiele airco zonder slang maakt het mogelijk dat warmte in warme lucht wordt overgedragen aan het water, terwijl het vloeibare water ook de stromende lucht met waterdamp kan belasten, waardoor het vochtig wordt.

Hoe werkt een mobiele airco zonder slang?

Hoe werkt een mobiele airco zonder afvoerslang precies? Hierbij een stappenplan:

1 – Warme lucht wordt door de ventilator naar de achterkant van de unit gezogen
2 – De lucht wordt door een nat poreus membraan geleid waar het vocht wordt verdampt
3- De nu gekoelde, vochtige bries wordt door dezelfde ventilator uit de voorkant van de unit geblazen.
4 – Voila! Koude lucht zonder hulp van een afvoerslang

De meeste moderne mobiele airco’s zonder slang hebben bedieningspanelen waarmee u de ventilatorsnelheid en de snelheid van de lucht die uit de unit wordt verdreven kunt variëren, waardoor u de temperatuur in de kamer kunt regelen. 

Er is vaak een handige timer ingebouwd om hem ’s nachts te gebruiken en zichzelf uit te schakelen na een bepaalde tijd, vaak tot acht uur. Dit is voor het gemak in de meeste mobiele airco’s zonder slang allemaal met de afstandsbediening te bedienen.

Lees ook het blog over mobiele airco met slang

mobiele airco zonder slang kopen

Kooptips mobiele airco zonder slang 

Waar u op moet letten bij het kopen van een mobiele airco zonder slang

1: Om te beginnen moet men rekening houden met de prijs, aangezien het verstandig is om het beste model te kiezen binnen een bepaalde prijsklasse dat aan zijn / haar behoeften voldoet. Lees daarom altijd uitgebreid de reviews en kijk of er testen zijn gehouden door onafhankelijke websites. Zo’n onafhankelijke mobiele airco test of review zit boordevol waardevolle informatie. 

2: Ten tweede moet rekening worden gehouden met het ontwerp en de luchtstroomcapaciteit van de koeler van de mobiele airco zonder slang. Dit komt doordat de koeler in de ruimte moet passen, maar tegelijkertijd de ruimte effectief moet kunnen koelen en dit betekent dat de doorstroomcapaciteit moet passen bij de grootte van de ruimte.

Het luchtdebiet van een draagbare airconditioner zonder ventilatie wordt vermeld in termen van kubieke voet per minuut (CFM), wat het luchtvolume beschrijft dat in één minuut wordt gerecycled.

3: Ten derde moet men het type mobiele airco zonder slang overwegen, aangezien er twee soorten koelers zijn; residentiële en industriële / commerciële koelers.

Aanbod mobiele airco’s zonder slang 

Er zijn tegenwoordig verschillende modellen, merken en ontwerpen van mobiele airco’s zonder slang te koop:

  • Kleine
  • Speciaal voor de slaapkamer, woonkamer of keuken
  • Grote
  • Met condensbak.  De condens wordt in de bak vast gehouden. Deze dien je om de zoveel tijd te legen.  
  • Verplaatsbaar. Makkelijk verplaatsbare zijn vaak wat lichter. 
  • Verrijdbaar. Makkelijk verrijdbare hebben veelal wieltjes. 
  • Geluidloos / stil 
  • Zonder afvoer naar buiten / zonder slang naar buiten 

Toch verschillen ze in termen van bouwkwaliteit, duurzaamheid, energie-efficiëntie, kosten en koelefficiëntie; en dit maakt het gelukkig mogelijk om ze met elkaar te vergelijken. Door deze vergelijking kunnen de beste koelers worden geïdentificeerd. Volg deze link om de best verkochte mobiele airco’s zonder slang op Bol.com te bekijken. 

Beste mobiele airco zonder slang?

Wat de beste mobiele airco zonder afvoerslang is om te kopen verschilt natuurlijk per persoon en per leefsituatie.

Als jij een kleine slaapkamer hebt heb je een andere mobiele airco zonder slang naar buiten nodig dan als je een grote slaapkamer hebt. Als je een groot huis hebt en de mobiele airco zonder afvoer naar buiten dagelijks wil verplaatsen is een verrijdbare of makkelijk verplaatsbare aan te raden.

Als je slecht kan slapen als er een beetje geluid is kan je het beste kiezen voor de variant die geluidloos of stil is. Kortom, wat de beste mobiele airco zonder slang of afvoer naar buiten is, is helemaal afhankelijk van jouw eigen wensen.  Vergeet niet om de zoveel tijd de mobiele airco zonder slang met condensbak te legen. 

Voor meer tips over het kopen of adviezen voor de mobiele airco zonder afvoerslang kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl

Team Mobiele airco blog. 

 

Mobiele airco aanbiedingen!

 

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's