mobiele split airco

Mobiele airco’s zijn ook als splitsysteem voor thuis verkrijgbaar. Deze komen iets minder vaak voor, maar worden steeds populairder. Een mobiele split airco werkt over het algemeen iets beter dan een monoblock airco. Dit komt omdat het meer lijkt op een systeem wat bestaat uit een binnen- en buitenunit. In dit blog leg ik je precies uit hoe dit systeem werkt, wat de voordelen zijn en waar je terecht kunt voor het kopen. 

Hoe werkt een mobiele split airco? 

Een mobiele split airco werkt middels een buitenunit. Deze moet logischerwijs, buiten worden geplaatst. Dit kan in de tuin, op het balkon, buiten het raam of op een plat dak. Evenals bij een monoblock gaat er een leiding naar buiten waardoor het koelmiddel zal stromen. 

De leiding is wel een stuk dunner al bij een monoblock. Voordeel is dat er geen raam of deur volledig open hoeft te worden gezet. Het mobiele split airco systeem werkt dus het beste als de leiding van de buitenunit door een klein gat in de muur of het raam wordt aangelegd. Die optie is er alleen vaak niet overal. 

Minder geluid door mobiele split airco 

Ander voordeel van een mobiele split airco is dat het minder geluid maakt in vergelijking met een monoblock systeem. De unit die voor het meeste geluid zorgt, de compressor, staat buiten. Hierdoor is een split systeem ideaal voor in een kantoor aan huis bijvoorbeeld. Of voor in de slaapkamer. Zodat je zonder te veel lawaai lekker door kan slapen in een koele kamer. 

mobiele split airco

Voordelen mobiele split airco

Er zijn een aantal unieke voordelen voor een mobiele split airco voor thuis ten opzichte van de monoblock airconditioning variant:

 • Meer vermogen om te koelen
 • Lagere decibels geluid
 • Een binnenunit die kleiner is 
 • Vaak meer opties die geavanceerd zijn
 • Vaak compact 

Kortom, de mobiele split airco kan het gat vullen tussen de standaard monoblocks en de mobiele split airco’s. 

Mobiele split airco vergelijken / kopen 

We raden altijd aan om de mobiele split airco voor aanschaf te vergelijken. Zo kan je deze aanschaffen op diverse online airconditioning shops en kan je voor jezelf bepalen wat de beste keuze is, afhankelijk van soort, prijs, kenmerken enzovoorts. 

Mobiele split airco voor in de camper / caravan

De mobiele split airco is erg populair voor tijdens het kamperen in een caravan of camper. Tip > bestel je airco al in in het voorjaar. Als de eerste warme dagen in ons land beginnen, zijn ze heel moeilijk verkrijgbaar. Dus bestel je mobiele split airco tijdig (januari – maart). Dan weet je zeker dat je nooit mis zal grijpen. 

Aanbevolen mobiele split airco Bol

De volgende mobiele split airco op Bol raden wij aan:

Elementen mobiele split airco

Mobiele split airco’s bestaan altijd uit twee elementen. Een binnenunit en een buitenunit. De unit voor buiten kan je aan een gevel monteren en heeft veelal een plek die vast is. Voor de binnenunit geldt dit ook, maar dan binnen in het huis. Een van de voordelen van deze variant is het hogere rendement als die eenmaal geplaatst is. Het energieverbruik is laag en de ruimte zal snel koelen. Ramen en deuren zijn altijd gesloten bij een mobiele split airco en het is binnen een korte tijd een paar graden koeler. Daarnaast zal ook het vocht uit de kamer onttrokken worden (dit is goed). Dat zal het klamme gevoel doen verdwijnen. 

Kenmerken standaard mobiele airco 

 • Direct bruikbaar na plaatsing 
 • Makkelijk te verplaatsen naar elke ruimte
 • Verkoelt 
 • Ontvochtigd
 • Laag energieverbruik 

Kenmerken van een standaard split airconditioning

 • expert moet dit installeren
 • Vaste plek in huis 
 • Verkoelt
 • Ontvochtigd
 • Ventileert
 • Verwarmd 
 • Laag energieverbruik

Mobiele split airco kopen

Dan is er natuurlijk nog de combinatie, de mobiele split airco. Die combineert het beste van beide werelden. Voor meer vragen over dit type of het kopen ervan kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl

Bekende merken mobiele split airco

Er zijn een aantal bekende ‘beste’ merken mobiele Split Airco’s.

 

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's