Mobiele airco met condensbak

Zoek je een mobiele airco met condensbak? In dit blog informeer ik je verder over dit bijzondere type mobiele airco met opvangbak. 

Mocht je de informatie willen overslaan en direct gaan naar het aanbod mobiele airco’s met condensbak, volg dan de blauwgekleurde link. In het vervolg van dit artikel gaan we dieper in op onder andere het legen van de condensbak, de slang, waar je de typen kunt vergelijken en info voor het kopen.  

Wat is een mobiele airco met condensbak?

Een mobiele airco met condensbak is een type draagbare airconditioner die werkt door warme lucht uit de kamer te trekken en deze door middel van een koelsysteem af te koelen. Het verschil tussen deze en andere mobiele airconditioners is dat het vocht dat tijdens het koelen wordt onttrokken aan de lucht, wordt opgevangen in een speciale condensbak.

Deze condensbak moet regelmatig worden geleegd om te voorkomen dat de airconditioner overloopt en waterschade veroorzaakt. Sommige modellen hebben ook een automatische uitschakelfunctie wanneer de bak vol raakt.

Een mobiele airco met condensbak kan handig zijn voor mensen die geen permanente installatie van een airconditioningssysteem willen of kunnen betalen. Het biedt draagbare verkoeling op warme dagen, maar vereist wel wat onderhoud om ervoor te zorgen dat het goed blijft werken.

De mobiele airco met condensbak legen 

Elke mobiele airco zal een bepaalde vorm van condensbak of condens afvoer hebben. Eens in de zoveel tijd zal je deze moeten legen. Dit is afhankelijk per type. Er zijn modellen die je om de dag moet legen, maar ook modellen die bijv na een week moeten worden geleegd. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel uur de mobiele airco met condensbak heeft aangestaan. Als deze 24/7 aanstaat zal je deze sneller moeten legen dan als je deze enkel in de nacht aanzet. 

mobiele airco met condensbak

Mobiele airco met condensbak en slang

We raden aan om altijd een mobiele airco met condensbak en slang aan te schaffen. 

Het overdragen van hitte naar water is niet effectief genoeg zonder afvoerslang. Want de warme lucht moet ook worden afgevoerd en niet in dezelfde ruimte terecht komen. Een mobiele airco met condensbak bevat dus altijd een afvoerslang om de warmte lucht af te voeren naar buiten. 

Mobiele airco met condensbak zonder slang

Een mobiele airco met condensbak zonder slang komt eigenlijk nog niet voor. Wellicht is dit in de toekomst wel mogelijk zonder slang en algehele afvoerbak als de technologie beter is geworden. 

Mobiele airco met condensafvoer vergelijken

Mocht je een mobiele airco met condensbak of condensafvoer willen vergelijken op meerdere sites, raden we aan eens te kijken op:

Elke site heeft zijn eigen specifieke voordelen om een mobiele airco met condensbak te kopen en beweerd de ‘beste’ te zijn. Aan jou zelf om een goede vergelijking te maken en een eigen mening te vormen over welke webshop nou echt de beste is. 

Onderhoud mobiele airco met condensbak

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan een mobiele airco met condensbak om ervoor te zorgen dat het apparaat goed blijft werken. Hieronder vindt je enkele tips voor het onderhouden van de mobiele airco:

  1. Leeg de condensbak regelmatig: De condensbak moet regelmatig worden geleegd om te voorkomen dat het apparaat overloopt en waterschade veroorzaakt. Sommige modellen hebben ook een automatische uitschakelfunctie wanneer de bak vol raakt.
  2. Reinig de filters: Het is belangrijk om de filters van de mobiele airco regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat het apparaat efficiënt blijft werken. Dit kan gedaan worden door de filters uit het apparaat te halen en ze af te spoelen met water of stofzuigen met een zachte borstel.
  3. Controleer op lekkages: Controleer regelmatig op lekkages in de slang of andere delen van het apparaat, vooral als jij merkt dat er minder koele lucht uitkomt dan normaal.
  4. Bewaar het apparaat goed: Wanneer jij jouw mobiele airco met condensbak niet gebruikt, bewaar deze dan op een droge plaats waar hij niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht of vocht.
  5. Volg de instructies van de fabrikant: Zorg ervoor dat jij altijd de instructies van de fabrikant volgt voor onderhoud en gebruik van uw mobiele airco.

Door deze tips toe te passen, kan jij ervoor zorgen dat de mobiele airconditioner met condensbak goed blijft werken en lang meegaat.

Mobiele airco informatie / kopen

Voor meer informatie over de mobiele airco met condensbak, standaard mobiele airco of andere relevante vragen kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl. Daarnaast zijn we erg benieuwd naar de ervaringen die je hebt met bepaalde typen mobiele airco’s met condensbak / condensafvoer. Jouw input over het model met afvoerbak wat je ging kopen is van waarde. Laat het ons weten en we voegen het graag toe als verrijking van dit artikel. 

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's