Mobiele airco test

In dit blog een test voor de mobiele airco. We presenteren een lijstje van mobiele airco’s die als beste getest zijn en het aankopen waard zijn in 2024. 

Als u geen centrale lucht heeft en een kamer zo snel mogelijk moet koelen, is de eerste vraag die u moet stellen of u een mobiele airco of een raam airconditioner wilt kopen. Een mobiele airconditioner is de beste manier als u geen raam airconditioner in uw ruimte kunt installeren vanwege ontwerpbeperkingen of bouwbeperkingen. Het is ook een betere keuze als u een airconditioning wilt die van kamer naar kamer kan worden verplaatst of aan het einde van het seizoen kan worden opgeborgen. Dit zijn de beste geteste mobiele airco’s die u kunt kopen:

mobiele airco test

Test – Zijn mobiele airco’s zo goed als raamunits?

een van de dingen die we hebben getest en onderzocht is of mobiele airco’s even goed zijn als vaste AC’s. Als je de mogelijkheid hebt om aan een raam te monteren, zul je waarschijnlijk meer succes hebben met het koelen van een kamer. Mogelijk kunt u vergelijkbare mobiele airco’s vinden die aan de muur of raam moeten worden gemonteerd, maar u zult er waarschijnlijk meer voor betalen. Hoewel mobiele airco’s bedoeld zijn om gemakkelijker te verplaatsen (ze staan ​​tenslotte op wielen), zijn ze meestal luider en kunnen ze groter zijn dan hun tegenhangers. Daarnaast heb je de uitlaatslang die nodig is om te ontluchten.

Mobiele airco test na aankoop 2024 – Installatietips

De eerste keer dat u uw Mobiele airco’s test na aankoop in 2024 moet u er rekening mee houden dat deze vloeroppervlak in beslag neemt, daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u over de extra vierkante meters beschikt. U wilt het apparaat uit de buurt van muren plaatsen, zodat de luchtstroom niet wordt belemmerd, maar dat betekent waarschijnlijk een langere slang en meer ruimte die wordt ingenomen. Wat een ander nadeel is, omdat ze vereisen dat een uitlaatpijp wordt verwijderd en opnieuw wordt geïnstalleerd elke keer dat deze naar een andere ruimte wordt verplaatst. Voor een goede efficiëntie moet u ervoor zorgen dat de uitlaatslang zo recht mogelijk is, omdat knikken de effectiviteit kunnen beperken.

Test – Moeten mobiele airco’s uit een raam worden geventileerd?

Volgende test voor de mobiele airco is of deze moet worden geventileerd uit het raam > Ja. Een mobiele airco werkt na aankoop niet zonder een slang als uitlaat. Een mobiele airco met slang is standaard. Ze moeten naar buiten worden afgevoerd omdat ze de warme lucht afzuigen die u buiten de kamer wilt laten ontsnappen. U kunt ervoor kiezen om te ventileren via een raam (meest voorkomend), muur, plafond of in theorie zelfs deur.

Hoe u de beste geteste mobiele airco kunt vinden

Hoe kan je de beste getest mobiele airco eenvoudig vinden in 2024? 

Hoewel handige functies en esthetiek mooi zijn, is het belangrijkst dat u een mobiele airconditioner moet vinden met de juiste Britse thermische eenheden (BTU’s) of Seasonally Adjusted Cooling Capacity (SACC). Dit is de classificatie voor capaciteit. Te sterk en je verspilt onnodig vermogen, te zwak en je gebruikt ook te veel energie om de machine continu op vol vermogen te laten draaien en toch te warm aan te voelen.

BTU’s: dit is hoe de capaciteit van de conditioner wordt gemeten. Het komt overeen met een bepaalde kamergrootte voor koeling.

Dit zijn de beste geteste aanbevelingen voor draagbare airconditioners:

Test – Beste algemene draagbare airco

Draagbare airconditioner met dubbele slang

Waar: Amazon > Whynter Dual Hose Portable Air Conditioner

Deze krachtige 14,0000 BTU mobiele airco van Whynter heeft een dubbele slang zodat hij een kamer sneller kan afkoelen dan andere draagbare units. Het werkt ook als een ventilator (met drie snelheden) en een ontvochtiger. Met de 24-uurs programmeerbare timer kun je een schema instellen voor de hele dag (lees: plannen dat het 30 minuten voordat je thuiskomt van je werk), en je kunt de temperatuur volgen op de digitale uitlezing. De uitlaatslang kan tot 1,5 meter worden verlengd, dus je hebt wat flexibiliteit bij het plaatsen, maar je wilt zeker wat ruimte vrijmaken.

Mobiele airco test specificaties
Koelgebied: 46 m2
Eenheid afmetingen: 40 x 47 x 90 cm
Gewicht: 36kg

Test – Beste mobiele airco ‘waar voor je geld’ 

Draagbare verdampingsluchtkoeler voor binnenshuis

Honeywell

Waar: Amazon> Honeywell draagbare verdampingsluchtkoeler voor binnen

Deze goedkope luchtkoeler is ideaal voor een klein kantoor of slaapkamer in drogere klimaten (waar de luchtvochtigheid onder de 50% blijft). Je krijgt meer een koel briesje dan intense koude lucht, maar het is een solide betaalbare optie voor een kamer die afkoeling nodig heeft. Het hoeft niet aan een raam te worden aangesloten om te kunnen werken, dus je hebt meer flexibiliteit bij het kiezen waar je het wilt plaatsen (en het heeft een laag gewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is). De meegeleverde afstandsbediening is een extra bonus – bedien hem zonder je bed te verlaten.

Mobiele airco test specificaties
Koelgebied: 10 m2
Afmetingen van het apparaat: 25 x 40 x 60
Gewicht: 5 kilo 

Test – Draagbare mobiele airco voor grote kamers 

Cool Connect slimme draagbare airconditioner

FRIGIDAIRE
WINKEL NU > Frigidaire Cool Connect Smart Portable Air Conditioner

Het is prijzig, maar deze slimme eenheid van 12.000 BTU kan een kamer tot 51 m2 koelen. Het maakt verbinding met je wifi, zodat je de AC kunt inschakelen voordat je thuiskomt van een warme dag, en is compatibel met Google Assistant en Alexa. U kunt ook een aangepaste planning programmeren, zodat u de momenten van de dag kunt bepalen waarop u deze extra cool wilt hebben, en er zelfs voor kunt kiezen om waarschuwingen te ontvangen wanneer u uw filter moet wijzigen. Het ontwerp van 360 graden helpt koele lucht naar boven te verspreiden, terwijl de ronde voetafdruk iets kleiner is dan bij andere draagbare AC’s.

Mobiele airco test specificaties
Koelgebied: 51 m2
Afmetingen apparaat: 30 x 30  x 90
Gewicht: 39 kilo

mobiele airco test

Test – Beste draagbare airco voor slaapkamers

BPACT08WT Mobiele airconditioner

Amazon> WINKEL NU > Black + Decker BPACT08WT draagbare airconditioner

Kijk naar deze 8.000 BTU-eenheid om uw slaapkamer te koelen zonder u ’s nachts wakker te houden. Het is stiller dan andere draagbare airconditioners en met een gewicht van 24 kilo hoef je geen spier te spannen om hem te bewegen. Het heeft een kleinere aanbevolen koelruimte, dus het is het beste voor een kantoor of een kleine slaapkamer. Het filter schuift uit de achterkant voor gemakkelijke toegang voor reiniging, en dankzij de meegeleverde afstandsbediening hoef je niet te pauzeren met werken of uit bed te komen om de instellingen te wijzigen.

Mobiele airco test specificaties
Koelgebied: 10 m2
Afmetingen van het apparaat: 40 x 28 x 65
Gewicht: 24

Test – Stilste mobiele airconditioner

Contempo-serie draagbare airconditioner

Honeywell

Amazon > WINKEL NU > de Honeywell Contempo-serie
Deze 12.000 BTU-eenheid is stiller dan andere, en de fabrikant beweert dat hij zo laag kan blijven als 52 dBA – ongeveer net zo luid als een stil gesprek. Het heeft een ingebouwde ontvochtiger die 86 pinten / uur verwijdert, en u hoeft geen emmer met afgevoerd vocht te vervangen, tenzij u ergens te vochtig woont, omdat het verdamping heeft ingebouwd om het vocht dat het verzamelt te helpen beheren. Het past in verticale of horizontale ramen en filters worden schoongemaakt met een spoeling in de gootsteen. De 1,25 meter lange slang kan in verticale of horizontale ramen worden geïnstalleerd en heeft een meegeleverde afstandsbediening.

Mobiele airco test specificaties

Koelgebied: 51 m2
Afmetingen van het apparaat: 48 x 40 x 80
Gewicht: 64 pond

Test – Beste mobiele airco met verwarming

Mobiele airconditioner met dubbele slang en verwarmingAmazon > WINKEL NU > Whynter Dual Hose draagbare airconditioner met verwarming

Deze eenheid van 14.000 BTU functioneert bijna identiek aan onze algemene keuze en functioneert ook als verwarming, zodat u hem het hele jaar door kunt gebruiken. Fabrikanten zeggen dat het koelt tot 16 graden  en verwarmt tot 25 graden, dus je zult comfortabel zijn, ongeacht het weer (en je kunt de temperatuur regelen met de meegeleverde afstandsbediening). Hij wordt geleverd met een opbergtas. 

Mobiele airco test specificaties
Koelgebied: 46 m2
Eenheid afmetingen: 40 x 50x 90
Gewicht: 29 

Team Mobiele airco blog. 

 

Mobiele airco aanbiedingen!

 

 

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's