Mobiele airco vergelijken

Het is belangrijk om te weten hoe je mobiele airco’s kunnen vergelijken. In dit blog vertellen we je waar je allemaal op moet letten bij het vergelijken van mobiele airco’s. 

Top 5 mobiele airco vergelijken

Wij hebben zelf alvast een vergelijking gemaakt tussen de mobiele airco’s die te koop zijn. Hier is de volgende selectie van producten naar voren gekomen. Deze moderne mobiele airco’s zijn allemaal geschikt voor in huis en bevatten de nieuwste functionaliteiten. 

  1. Aspen Extra – Deze is als beste uit de mobiele airco vergelijking naar voren gekomen
  2. De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO
  3. AEG AXP26U338BW
  4. Tristar AC-5477 3-in-1Beste prijs kwaliteitsverhouding
  5. TROTEC PAC 2100 X

mobiele airco vergelijken

Vergelijking mobiele airco en aircoolers

Als we de mobiele airco en aircooler met elkaar vergelijken, zie je al snel dat er grote verschillen zijn. Een aircooler lijkt in eerste instantie een mooi idee, maar wij raden aan om altijd voor een mobiele airco te kiezen. 

Een aircooler kan een ruimte tot maar 3 graden laten afkoelen. Mocht de temperatuur stijgen tot boven de 40 graden, is dit nauwelijks merkbaar. Als we dit vergelijken met de mobiele airco, die kan wel tot 10 graden afkoelen. Dat zijn forse verschillen waar je echt een heerlijke nacht door hebt. Daarnaast kan je met een mobiele airco de luchtvochtigheid regelen en zit er soms een verwarmingsfunctie op, zodat je er ook in de winter wat aan hebt. 

Ander verschil in het vergelijken van een mobiele airco is dat deze altijd een slang heeft, en een aircooler zonder slang is. 

Mobiele airco vergelijken met Aircooler Mobiele airco Aircooler
Hoeveel graden kun je een bepaalde ruimte laten afkoelen? Tot wel 10 graden Tot 3 graden
Luchtvochtigheid regelen mogelijk? Ja Nee
Zonder slang naar buiten te gebruiken? Nee Ja
Mogelijk om ruimtes mee te verwarmen? Ja Nee

Mobiele airco BTU vergelijken

Ander belangrijk facet bij het vergelijken van mobiele airco’s zijn het aantal BTU’s. BTU staat voor British Thermal Units. Hiermee duidt men het koelvermogen van de mobiele airco aan. Hoe hoger het aantal BTU, hoe hoger het koelvermogen. Hoe groter de ruimte die je kan koelen. 

Kamergrootte BTU’s mobiele airco vergelijken 

14 m2 =  5.000 BTU’s
23 m2 =  6.000 BTU
28 m2 =  7.000 BTU’s
33 m2 =  8.000 BTU’s
37 m2 = 9.000 BTU’s
42 m2 =  10.000 BTU’s
51 m2 = 12.000 BTU’s
65 m2 =  14.000 BTU’s
93 m2 = 18.000 BTU’s
111 m2 =  21.000 BTU’s
130 m2 = 23.000 BTU’s
149 m2 = 25.000 BTU’s

Mobiele airco  vergelijken – Verbruik

Ander facet bij het vergelijken van mobiele airco’s met slang is het energieverbruik. Hier zitten ook grote verschillen in per apparaat. Let op het energielabel. Hoe beter het energielabel, hoe minder energieverbruik. Zeker belangrijk om mee te nemen bij het vergelijken van mobiele airco’s. 

Mobiele airco vergelijken – Voorraad

Ander belangrijk facet om een mobiele airco te vergelijken is de beschikbare voorraad. Zeker in de zomerperiode zijn veel modellen vaak uitverkocht. Maak daarom een lijstje met modellen die je geschikt vindt zodat je meerdere kansen hebt om er een te bemachtigen. Er zijn soms modellen die de hele zomer niet beschikbaar zijn. 

Mobiele airco vergelijken – Prijs

Ander belangrijke zaak om te vergelijken bij het kopen van een mobiele airco is de prijs. Bedenk van tevoren wat het budget is wat je voorhanden hebt. Dit maakt het een stuk makkelijker uitzoeken. Stel je hebt een budget van rond de 400 euro. Dan kan je filteren op modellen tussen de 300 en 400 euro. Zo kan je de mobiele airco’s in die prijsklasse vergelijken. 

Mobiele airco vergelijken – Meer informatie?

Mocht je meer vragen hebben of twijfels hebben tijdens het vergelijken of kopen van een mobiele airco, kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl. We helpen je graag bij je keuze voor een mobiele airco. Bekijk  de Mobiele airco aanbiedingen of kies voor een van onze favoriete uit de top 5 (bovenaan artikel). 

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's