Mobiele airco kopen

In dit megablog vertel ik jou alles over waar op te letten bij het kopen van een mobiele airco. Ook krijg je diverse tips om een verantwoorde keuze te maken. 

Er zijn zoveel dingen om van te houden in de zomer – bezoekjes aan het strand, barbecueën in de achtertuin met het gezin, op weg naar het dichtstbijzijnde zwemgat. Mensen hebben meestal positieve associaties met de zomer. Maar dan is er de hitte.

De hitte van de zomer kan lekker zijn als je een dagje in het water gaat spetteren, maar minder als je huis plotseling verstikkend is en je je daar ellendig voelt. Als je het koud hebt, kun je je in ieder geval opwarmen met een deken.

Naast het ongemak dat het veroorzaakt, kan hitte ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. Mobiele airco’s kunnen voor sommigen een luxe zijn om te kopen, maar ze dienen een belangrijk doel dat verder gaat dan basiscomfort. Afkoelen als het buiten warm is kan belangrijk zijn voor je gezondheid!

>>>Link naar bestverkochte mobiele airco’s op Bol.com

mobiele airco kopen

Overweging mobiele airco kopen 

Waarom u het kopen van een draagbare mobiele airco zou moeten overwegen. Draagbare mobiele airco’s zijn niet alleen een slimme optie voor mensen die geen airconditioning hebben, ze zijn ook een geweldige manier om geld te besparen en de hoeveelheid energie die u gebruikt te verminderen. In feite zijn er veel voordelen verbonden aan deze mobiele airco units. 

Voor huizen die al over centrale airconditioning beschikken, kan het kopen van een draagbare airconditioner u helpen de temperatuur te verlagen van een specifieke ruimte waar u veel tijd doorbrengt. Dit houdt u niet alleen comfortabel, maar u bespaart ook op energiekosten. Je hoeft niet je hele huis te koelen. Dit is vooral handig als u in de eerste plaats slechts één of twee kamers in uw huis gebruikt. Het koelen van een heel huis met als doel één kamer koel te houden, is veel minder efficiënt dan simpelweg één bepaald gebied koelen.

Welke reden u ook heeft om een ​​mobiele airconditioner te kopen, het is belangrijk dat u de juiste voor uw ruimte vindt voordat u een aankoop doet.

Om u te helpen de beste mobiele airco voor uw huis en levensstijl te kopen, zijn hier de belangrijkste dingen die u moet weten om u te helpen een weloverwogen keuze te maken bij uw zoekopdracht.

Waar op letten bij kopen verplaatsbare airco (Tips) 

Als u een mobiele airco koopt die niet is gemaakt om in uw behoeften te voorzien, kunt u teleurgesteld raken. U moet een product vinden dat werkt in de ruimte die u ter beschikking heeft, tegen kosten die u kunt beheren, terwijl het aan al uw belangrijkste behoeften voldoet.

Bij het kopen van de mobiele, verplaatsbare airconditioner moet u rekening houden met al deze factoren. Waar u allemaal op moet letten zijn o.a de kosten, het model, het onderhoud, kamergrootte en nog veel meer. In het vervolg van dit blog geven we op elk onderdeel enkele tips.

Mobiele airco kopen – Kosten

Mobiele airco kosten kunnen bij het kopen variëren van ongeveer 150 (goedkoop) tot 700 euro (duurdere varianten) voor thuisversies en meer dan 1000 voor commercieel gebruik. Het verschil in kosten kan te maken hebben met veel verschillende factoren, waarvan de belangrijkste is hoe krachtig de mobiele airconditioner is. Als je een draagbare airco wilt die een grote woonkamer kan koelen, moet je verwachten dat je meer betaalt dan voor een die is ontworpen voor een kleine slaapkamer.

Veel mobiele airco’s doen ook dienst als verwarmingstoestel of ontvochtiger en die extra toepassingen zullen de kosten meestal doen stijgen, net als extra functies zoals afstandsbedieningen of programmeerbare timers. Zoals bij de meeste producten, kan het kiezen van een merk dat bekend staat om het maken van hoogwaardige die lang meegaan, u vooraf meer kosten, maar bespaart u geld doordat u jarenlang geen nieuwe mobiele airco hoeft te kopen.

Mobiele airco kopen – Filter 

Zoals u waarschijnlijk weet, verbruiken mobiele airco’s na het kopen en aansluiten veel energie. Het prijskaartje op het product zelf is een klein deel van het hele verhaal van wat een draagbare AC u daadwerkelijk gaat kosten. Houd rekening met energie-efficiëntie wanneer u bedenkt welke opties het meest zuinig zijn.

En tot slot, vergeet niet andere lopende kosten, zoals vervangende luchtfilters. Lees hoeveel een vervangende filter kost en hoe vaak u een nieuwe moet kopen voor uw mobiele airco. Als het filter regelmatig moet worden vervangen, lopen die kosten snel op.

Mobiele airco kopen – Grootte

Sommige mensen kopen mobiele airco’s met de bedoeling ze volledig in één kamer te houden. Voor anderen is het ‘draagbare’ gedeelte echt belangrijk en ze willen hun AC-unit van kamer naar kamer of plek naar plek kunnen verplaatsen. Val je in de laatste categorie, dan is het belangrijk om een mobiele ​​airconditioner te kiezen die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Houd rekening met zowel de grootte van de  mobiele airconditioner als het gewicht. Past het in uw auto? Kunt u het redelijkerwijs alleen oppakken? Wordt het geleverd met wielen? 

Zelfs als je het voor de lange termijn op één plek wilt houden, moet je ervoor zorgen dat het op die plek past. Meet de ruimte om er zeker van te zijn dat de productspecificaties overeenkomen met waar u ruimte voor heeft. En bedenk of je de ruimte opnieuw moet indelen om te werken op de plek die je hebt gekozen en of je dat wel of niet goed vindt. Zo ben je optimaal voorbereid voor het kopen van de mobiele airco. 

Mobiele airco kopen – Kamer grootte

Voor veel kopers maakt de grootte van de mobiele airco die je gaat kopen niet zoveel uit. De meeste draagbare airconditioners koelen niet een heel huis of appartement; ze zijn handiger voor het koelen van specifieke kamers, zoals een slaapkamer of woonkamer. Waar je dan naar wilt zoeken, is hoe groot de kamer is die ze gaan koelen.

Fabrikanten gebruiken BTU’s om te meten hoe krachtig de mobiele airco’s zijn. Over het algemeen geldt: hoe hoger het aantal BTU’s, hoe groter de ruimte die een airconditioner koel houdt. Veel fabrikanten zullen ook de grootte van de kamer specificeren waarin een verplaatsbare airconditioner zal werken, maar om u een beter idee te geven van hoeveel BTU’s u nodig heeft, hebben we de volgende tabel gemaakt op basis van verschillende kamerafmetingen.

BTU-GRAFIEK OP BASIS VAN KAMERGROOTTE

Kamergrootte BTU’s
14 m2 =  5.000 BTU’s
23 m2 =  6.000 BTU
28 m2 =  7.000 BTU’s
33 m2 =  8.000 BTU’s
37 m2 = 9.000 BTU’s
42 m2 =  10.000 BTU’s
51 m2 = 12.000 BTU’s
65 m2 =  14.000 BTU’s
93 m2 = 18.000 BTU’s
111 m2 =  21.000 BTU’s
130 m2 = 23.000 BTU’s
149 m2 = 25.000 BTU’s

mobiele airco kopen waar op letten

Mobiele airco kopen – Goedkoop energieverbruik

Afhankelijk van hoe u de mobiele airco die u gaat kopen gebruikt, ziet u mogelijk een toename in de hoeveelheid energie. 

Als besparen op energiekosten belangrijk voor je is, moet je ook prioriteit geven aan het vinden van een airconditioner met een programmeerbare thermostaat die automatisch wordt uitgeschakeld wanneer je kamer de temperatuur bereikt waarvoor je hem hebt ingesteld. En zorg ervoor dat u uw unit schoon en goed onderhouden houdt, want elke mobiele airco die meer werk moet doen vanwege onjuist onderhoud, zal uiteindelijk meer energie verbruiken

Mobiele airco kopen – Ventilatie

Mobiele airco’s voeren warme lucht af, wat betekent dat u de uwe dicht bij een raam moet houden. De meeste mobiele airco’s worden na het kopen geleverd met een raamventilatiekit en duidelijke instructies voor het instellen van de airconditioner zodat deze goed ventileert. Voor het grootste deel zijn ze allemaal vrij eenvoudig op te zetten, waardoor ze gemakkelijk van kamer naar kamer kunnen worden verplaatst.

Mobiele airco kopen – Dubbele slang vs enkele slang

Om wat dieper in de ventilatie van de mobiele airco die je allicht op het oog hebt om te kopen te duiken, zult u merken dat u twee gangbare slangconfiguraties heeft om uit te kiezen. Deze omvatten units met één of twee slangen.

Kopen van een mobiele airco kopen met een slang: dit ontwerp maakt gebruik van dezelfde slang als zowel de inlaat als de uitlaat voor lucht. Hoewel het nog steeds de ruimte waarin u het gebruikt, zal koelen, zal het harder moeten werken om dit te doen en is het niet zo efficiënt als een airconditioner met twee slangen.

Mobiele airco kopen met 2 slangen (Tip): dit ontwerp heeft een inlaatslang en een uitlaatslang. Dankzij de twee afzonderlijke slangen is dit type draagbare airconditioner niet alleen energiezuiniger, maar koelt het uw kamer ongeveer 40% sneller dan ontwerpen met één slang.

Zo zijn er ook mobiele airco’s die je kunt kopen zonder slang. De mobiele airco’s zonder slang werken iets anders. Lees er meer over in het uitgebreide blog. 

Verplaatsbare airco kopen – Geluid

Mobiele airco’s maken geluid. Het maakt niet uit of het een raam, een kanaalloze of draagbare unit is, u zult een klein beetje lawaai ervaren van elke airco die u koopt. Deze ruis is voor het grootste deel minimaal en wordt meestal omschreven als ‘achtergrondgeluid’ dat u waarschijnlijk niet eens zult opmerken. Het is echter nog steeds een belangrijke factor waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een draagbare airconditioner.

Als het belangrijk voor je is om een ​​mobiele airco te kopen die niet teveel lawaai in je huis of slaapkamer veroorzaakt wanneer hij wordt ingeschakeld, kun je er een vinden die is ontworpen om stiller te zijn dan normaal. Als fabrikanten moeite hebben gedaan om een ​​airconditioner stiller te maken, kun je er zeker van zijn dat ze dat in hun marketingmateriaal zullen vermelden. Maar uiteindelijk is het lezen van klantrecensies een van uw beste bronnen om te weten wat u kunt verwachten van het geluid van een airconditioner. Als je klachten ziet over hoe hard het geluid van de airco is, weet je dat dit niets voor jou is. Lees ook het blog over stille mobiele airco’s.

Mobiele airco kopen – Installatie en onderhoud

Uw mobiele airco moet na het kopen worden geleverd met duidelijke stapsgewijze instructies over hoe u dit moet installeren. De meeste mobiele airco’s zijn vrij eenvoudig te gebruiken. U moet een aantal factoren in overweging nemen die van invloed zijn op de hoeveelheid inspanning die ze vereisen. Ten eerste heb je de controle. Kun je precies bedenken hoe je de airco moet instellen om te doen wat je wilt? Vervolgens is er onderhoud, zoals het schoonmaken van het apparaat en ervoor zorgen dat de uitlaatslangen vrij zijn van vuil. De meeste zullen een filter bevatten dat moet worden vervangen, wat nog een ding is om te onthouden en waar u op moet letten, zodat u de luchtkwaliteit in uw huis niet opoffert.

Geen van deze factoren zal een hoop werk aan uw leven toevoegen, maar het zijn belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van de beste mobiele airco voor uw huis. 

Mobiele airco kopen – Esthetisch

Uw mobiele airco zal na het kopen en de levering wat onroerend goed in beslag nemen in de kamers waar u veel tijd doorbrengt  (woonkamer, slaapkamers). Als u geeft om de stijl en esthetiek van uw woonruimte, dan u wilt een airconditioner die zowel functioneel als mooi is.

Mobiele airco’s zijn gemaakt in verschillende visuele stijlen. De meeste zijn verkrijgbaar in een basisreeks kleuren (denk aan zwart, wit en grijs), maar als je precies weet hoe alles wat je in je kamer plaatst eruitziet, zou je iets moeten kunnen vinden dat past bij je visuele voorkeuren. 

Beste mobiele airco kopen – Tips

Er komt veel kijken bij het kopen van een mobiele airconditioner, maar de eerste keer dat u hem aanzet tijdens een warme zomerdag, zult u blij zijn dat u de tijd heeft genomen om de beste te kiezen. Hierbij een link naar de bestverkochte mobiele airco’s op Bol.com. Voor vragen over het kopen van een verplaatsbare mobiele airco kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl

Team Mobiele airco blog. 

Mobiele airco aanbiedingen!

 

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's