Mobiele airco 18000 btu

Een mobiele airco van 18000 BTU is perfect voor het verkoelen van een groot kantoor, een grote woonkamer of slaapkamer. 18000 BTU is het hoogste koelvermogen wat verkrijgbaar is wat betekent dat je de grootste kamers kan verkoelen tijdens de hete zomermaanden. In dit blog bespreek ik de beste mobiele airco van 18000 BTU en geef ik wat aanschaftips voor de varianten die je kunt kopen speciaal voor grote ruimten. 

Beste Mobiele airco 18000 BTU – Coolperfect 180 

De mobiele airco van 18000 BTU die wij aanraden om te kopen is de Coolperfect 180. Specificaties:

 • Koelvermogen: 18000 BTU. 5200W. Met dit koelvermogen kan je een ruimte koelen van 80 m2. 
 • Geluid (ISO): 65 Decibel. 
 • Verbruik: 2.000 W
 • Energielabel: A
 • Garantie vanuit de fabriek: twee jaar
 • Gewicht: 35 kilo. 

De coolperfect 180 heeft met 18.000 BTU de hoogste capaciteiten om te koelen van alle mobiele airco’s. Deze is te gebruiken voor thuis en voor op kantoor. Je kan ruimtes koelen tot 80 vierkante meter. Ook is er een variant beschikbaar met 12000 BTU. 

Een voordeel is dat ondanks het hoge vermogen deze 18000 BTU mobiele airco een gemiddeld energieverbruik heeft. Ander voordeel is dat deze mobiele airco niet zo zwaar voor het bijbehorende koelvermogen. 

mobiele airco 18000 BTU

Voordelen Coolperfect 180

De voordelen van de Coolperfect 180, 18000 BTU mobiele airco. 

 • Grootste koelvermogen.
 • Compact ondanks het grote koelvermogen.
 • Bedienbaar via Wifi middels een App.
 • Een functie om te verwarmen, voor de koude dagen.

Nadelen:

 • Het raampaneel past enkel op een schuifraam. Als alternatief kan je hiervoor een airlock aanschaffen.
 • De zijkant van de mobiele airco kan resoneren 

Al met al vinden we deze mobiele airco van 18000 BTU de beste die je kunt krijgen. 

Kenmerken

De coolperfect 180 – 18000 BTU mobiele airco heeft 3 verschillende ventilatorsnelheden. Ook is er een ventilatieverwarming. Bovendien is er een ontvochtigingsfunctie. Daarnaast is er een timer en zijn er wieltjes inbegrepen om het apparaat eenvoudig te verplaatsen. Bij de mobiele airco krijg je een afstandsbediening. Ook is deze via Wifi bedienbaar middels een applicatie. 

Alternatieve mobiele airco van 18000 BTU

Alternatieve geschikte mobiele airco van 18000 BTU is de Evolar. Deze heeft vergelijkbare kenmerken, specificaties en voordelen als de Coolperfect. Grote verschil zit hem in de kleur. De Evolar producten zijn wit. Ook is er een app om deze airco te besturen.

Goedkopere mobiele airco 18000 BTU

Volgende alternatief mobiele airco van 18000 BTU is de Trotec PAC 4700X. Dit is een topmodel van Trotec. Deze heeft geen 18.000 BTU koelvermogen, maar 16.000 BTU. Dit scheelt enkele vierkante meters. Grote voordeel is dat deze mobiele airco goedkoper is. Check dus hoe groot de kamer is die je wil verkoelen en kijken of deze mobiele airco genoeg koelvermogen heeft, voor je er een gaat kopen.

Mobiele airco 18000 BTU kopen?

Als je een mobiele airco van 18000 BTU wil kopen en nog vragen hebt, kan je mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl. We helpen je graag bij het vinden van een geschikte mobiele airco.  

Waar op letten bij aankoop 18000 BTU mobiele airco?

Er zijn een aantal zaken waar je op kan letten bij aanschaf van een 18000 BTU mobiele airco. Allereerst is er het energielabel. Een mobiele airco met een A+++ energielabel is namelijk veel zuiniger dan een apparaat met een lager label. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Geluidsniveau

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het geluidsniveau van de airco. Een stil apparaat is wel zo prettig als je wilt genieten van een koele en rustige omgeving.

Grootte en gewicht

Ook de grootte en het gewicht van de mobiele airco zijn belangrijk. Een te zwaar apparaat kan lastig te verplaatsen zijn, terwijl een te klein apparaat niet genoeg vermogen heeft om grote ruimtes te koelen. Kies daarom voor een 18000 BTU mobiele airco met wieltjes en een handzaam formaat, zodat je deze gemakkelijk van kamer naar kamer kunt verplaatsen.

Type filter

Een vierde factor om rekening mee te houden, is het type filter dat in de mobiele airco zit. Een goed filter zorgt namelijk voor schone lucht in huis, en helpt allergieën te verminderen. Kijk daarom bijvoorbeeld naar een airco met een HEPA-filter of een koolstoffilter. Deze filters zorgen ervoor dat de lucht in huis vrij is van pollen, stof en andere vervuilende deeltjes.

Extra functies

Ten slotte is het goed om te kijken naar extra functies van de 1800 BTU mobiele airco, zoals een timer of een afstandsbediening. Met een timer kun je de airco bijvoorbeeld vooraf instellen zodat deze aangaat wanneer jij thuiskomt, terwijl een afstandsbediening zorgt voor extra gebruiksgemak. Bekijk dus goed welke extra functies bij jouw wensen passen, en kies op basis daarvan de beste mobiele airco met 18000 BTU.

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's