Mobiele airco grote ruimte

Met een mobiele airco voor een grote ruimte, kan je jouw grotere slaapkamer of woonkamer optimaal laten afkoelen in de zomer. De mobiele airco is makkelijk te verplaatsen naar de gewenste kamer. Als je bijvoorbeeld van de woonkamer naar de slaapkamer gaat, neem je de mobiele airco voor de grote ruimte direct mee. 

Hoe werken mobiele airco’s voor  grote ruimten?

Mobiele airco’s voor kleine of grote ruimtes verplaatsen warme lucht uit een grote kamer en creëren zo een koele omgeving voor de mensen in de kamer. De warme lucht wordt afgevoerd via een opening in de muur of door het raam. De mobiele airco instellen is erg makkelijk. 

Mobiele airco voor grote ruimte – Benodigd stopcontact

De meeste mobiele airco’s voor grote ruimtes werken met een standaard 120-volt stopcontact. Als je een mobiele airco hebt met een vermogen van meer dan 14.000 BTU, moet deze worden aangesloten op een 240 volt stopcontact. 

mobiele airco grote ruimte

Raamunit voor grote ruimten?

Een raamunit kan een kamer koelen, maar heeft ook wat nadelen. Zo kan je geen andere kamers hiermee afkoelen dan de kamer waarin deze is geplaatst. Daarnaast werken ze vaak minder goed als de kamer verbonden is met een gang zonder deur. 

Hoe een mobiele airco te installeren in een grote ruimte?

De meeste mobiele airco’s voor grote ruimten zijn makkelijk te installeren volgens het meegeleverde stappenplan. Bij de meeste zit een raamset geleverd bestaande uit een beugel en enkele slangen. De raamset dien je bij te knippen zodat deze uiteindelijk past in de opening van het raam. De slangadapters kan je verbinden met de slangen aan de set. Zorg dat het raam verder goed is afgesloten en verbind de mobiele airco voor grote ruimte met de stroombron. Lees altijd goed het stappenplan voor je aan de slag gaat. Als je de slang verkeerd knipt, heb je mogelijk een nieuwe raamset nodig. 

Mobiele airco kopen voor grote ruimten – Waar rekening mee houden? 

Als je een mobiele airco wil kopen voor een grote ruimte, is het zaak rekening te houden met het volgende: 

  • Lees altijd de recensies en kies voor een bekend merk
  • Let op het stroomverbruik van de airco. Er zijn hele zuinige merken maar ook apparaten die stroom vreten. Wees je hier bewust van. 
  • Let op het formaat van de airco, je wil deze makkelijk kunnen optillen, verplaatsen maar ook dat deze niet teveel ruimte in je kamer bezit. 
  • Kies het goede aantal BTU’s. Meet de oppervlakten van de kamer op en bepaal zodoende welke mobiele airco je nodig hebt voor de grote ruimte. Lees hier meer in over het blog over > mobiele airco kopen

Mobiele airco grote ruimte kopen

Kijk voor het hele assortiment mobiele airco’s voor grote ruimten op o.a:

Wat is dan de beste mobiele airco voor grote ruimtes? Dit is echt afhankelijk van jouw wensen met betrekking tot: de prijs voor de mobiele airco, het stroomverbruik, de grootte van je ruimte, extra opties, hoe stil de mobiele airco is enzovoorts. Hier een voorbeeld van een mobiele airco voor grote ruimtes die erg stil is. Dit is vooral handig al je deze in de slaapkamer wil plaatsen. 

Vragen of advies nodig?

Mocht je nog vragen hebben over of bijvoorbeeld de mobiele airco geschikt is voor jouw grote ruimte of welke wij adviseren als beste, kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's