Mobiele airco slaapkamer

Een mobiele airco kan je op veel plekken gebruiken, zoals de slaapkamer, woonkamer, zolder of andere kamers. De plek waar je de mobiele airco gaat plaatsen speelt een belangrijke rol bij jouw keuze. Zo heb je rekening te houden met de kamergrootte, geluidsoverlast en afvoermogelijkheden. Dit blog is toegespitst op welke factoren waar rekening mee te houden als je een mobiele airco wil kopen voor in de slaapkamer. 

Zo kan je aan het einde van dit blog voor jezelf bepalen > wat is een goede mobiele airco voor in de slaapkamer. Welke past het beste bij mijn situatie.

Mobiele airco slaapkamer – Geluid

Eerste factor waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een mobiele airco voor in de slaapkamer is het geluid wat de airco maakt. Zo wil je tijdens het slapen niet gestoord worden door het geluid van de mobiele airco. 

Stille mobiele airco’s

Gelukkig zijn er diverse ‘stille’ mobiele airco’s voor in de slaapkamer verkrijgbaar. Deze zijn niet geheel stil, maar maken veel minder decibels dan de standaard mobiele airco’s. Wij raden altijd aan om de stille mobiele airco’s te vergelijken op meerdere online shops:

Let wel op, een mobiele airco voor in de slaapkamer zal altijd geluid maken. Het is de fabrikanten nog niet gelukt om een airco te maken die volledig geluidloos is. De processor maakt altijd nog een zoemend geluidje. Dit kan je ook wel vergelijken met een koelkast. Het is tegenwoordig wel mogelijk om de ventilator geluidsstil te maken. 

Geluid blijft natuurlijk subjectief. Waar de een door de donder heen slaapt, kan de ander hiervan uren wakker liggen. Uiteindelijk weet jij zelf hoe goed je kan slapen met geluid om je heen in de slaapkamer. 

mobiele airco slaapkamer

Welke mobiele airco slaapkamer – BTU

Wordt deze zomer weer een superhete? Waarschijnlijk wel. Dan is het het lekkerst om niet in een warme slaapkamer te hoeven slapen. Hiervoor is het belangrijk dat de mobiele airco voor in de slaapkamer genoeg BTU’s produceert om de hele kamer af te koelen:

14 m2 =  5.000 BTU’s
23 m2 =  6.000 BTU
28 m2 =  7.000 BTU’s
33 m2 =  8.000 BTU’s
37 m2 = 9.000 BTU’s

Als jij dus een gemiddelde slaapkamer hebt van tussen de 14 en 23m2, is het belangrijk om een mobiele airco aan te schaffen rond de 5000/6000 BTU. Belangrijk is dat de M2’s van jouw slaapkamer en de mobiele airco overeenkomen. Als je mobiele airco te weinig BTU’s produceert voor jouw slaapkamer, zal deze constant moeten blijven werken om de temperatuur te behalen. Dit is voor de levensduur van de mobiele airco niet gewenst. 

Als je een mobiele airco in de slaapkamer zet van 14m2 met bijvoorbeeld 8000 BTU is dit veel te hoog. Ook dit heeft nadelige effecten. Meet dus voor je een mobiele airco voor jouw slaapkamer besteld, altijd jouw slaapkamer op. 

Mobiele airco slaapkamer met slaapstand

Er zijn mobiele airco’s die modi hebben voor een speciale stille slaapstand. Die maken overdag meer geluid en als je deze stand instelt zal de mobiele airco minder geluid maken. De laagste stand kan al redelijks geluidsarm zijn. 

Kleine mobiele airco slaapkamer

Slaapkamers kunnen soms klein zijn. In dat geval is een mini / kleine mobiele airco voor in de slaapkamer gewenst. Ook deze zijn bij alle bekende online shops verkrijgbaar. Zoek gewoon op ‘Kleine mobiele airco slaapkamer’, en je zal diverse resultaten zien. 

Mobiele airco slaapkamer – Overige factoren

We hebben al enkele factoren voor de mobiele airco in de slaapkamer behandeld, namelijk het geluid, grootte, de slaapstand en het aantal BTU’s. Overige factoren:

  • Energieverbruik: wil je een zuinige mobiele airco of er een die meer energie verbruikt. Let hier strak op. Beter iets meer betalen voor een zuinige airco dan weinig voor een die meer energie verbruikt. Op lange termijn is optie 1 dan het goedkoopst. 
  • De prijs: wat wil je kwijt zijn voor de mobiele airco in de slaapkamer? Er zijn modellen in verschillende klassen. Van bijvoorbeeld 200-300, 300-500, 500+. 

Is er een beste mobiele airco voor de slaapkamer?

De beste mobiele airco voor in de slaapkamer is afhankelijk van jouw wensen met betrekking tot de factoren die we in dit artikel behandeld hebben. Waar voor de een geluid belangrijker is, is voor de ander de prijs of de grootte belangrijk. 

Wat is een goede mobiele airco voor slaapkamer?

Wat is een goede mobiele airco voor in de slaapkamer. Door de info uit dit blog kan jij nu een product selecteren die jou in de zomer koel gaat houden en die het beste bij jou past. Voor meer informatie over de mobiele airco voor in de slaapkamer, kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl.

 

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's