Kleine mobiele airco

Zoek je een kleine mobiele airco? In dit blog vertel ik jou waar je allemaal rekening mee moet houden. Zo kom je erachter hoe de kleine variant werkt, waar je op moet letten bij het kopen van een mobiele airco en welke modellen wij aanbevelen als beste. 

Wat is een mobiele airco in het klein?

In de basis is de werking van een kleine mobiele airco hetzelfde als de klassieke vaste variant. Grote verschil is de verplaatsbaarheid van de kleine airco. Doordat de kleine airco wieltjes heeft. Hierdoor kan je de kleine mobiele airco in diverse kleine of grote ruimtes gebruiken. Daarnaast is een kleine mobiele airco natuurlijk handig als je weinig ruimte in huis hebt. Zo kan je deze na de zomer weer makkelijk opbergen. 

Werking kleine mobiele airco

Een vaste airco heeft veelal een binnenunit en buitenunit. Deze voert de warmte af. Een mobiele airco heeft 1 unit. Hier zit een afvoerslang bij die de warmte afvoert naar buiten. Het is dus altijd benodigd om een mobiele airco te zetten in de buurt van een raam of deur. 

kleine mobiele airco

Klein formaat airco afmetingen 

Een kleine compact formaat airco is meestal niet breder en dieper van 50 CM. Daarnaast is deze vaak niet hoger dan 75 CM.

Kleine mobiele airco mee op vakantie?

Als je een kleine mobiele airco mee wil nemen in de caravan of camper, let dan op het volgende:

  • De kleine mobiele airco brengt extra gewicht en ruimte met zich mee. Houd hier rekening mee. 
  • De airco moet aangesloten kunnen worden op de energiebronnen van de camping, de caravan of het vakantieland. 
  • Er zijn verschillende typen verkrijgbaar: Kleine dak mobiele airco, de split variant of inbouw airco. Bedenk vooraf welk type je voorkeur heeft. 

Kleine mobiele airco voor slaapkamer

De kleine mobiele airco wordt het meeste gebruikt in de slaapkamer. Let goed op hoeveel decibel geluid de mobiele airco maakt als deze aanstaat. Je wil gewoon kunnen doorslapen als de mobiele airco in de nacht aan staat. 

Kleine mobiele airco zonder afvoerslang

Een kleine airco zonder slang geeft je een koele ruimte zonder dat je een afvoerslang naar buiten hoeft te plaatsen. Als je dit wenst, adviseren we een kleine mobiele airco met split unit te selecteren. 

Populaire kleine mobiele airco’s 

Hierbij enkele populaire kleine mobiele airco’s:

  • Tristar AC-5477 > Lichtgewicht airco van slechts 18 kilo 
  • Qlima Tectro TP  2020 > Een van de kleinste mobiele airco’s die weinig geluid maakt, van klein formaat is en redelijk goedkoop. Past het beste in de slaapkamer. 

Kleinste mobiele airco kopen

Let erop bij het kopen van een kleine mobiele airco dat je er niet 1 koopt om de voordelige prijs. Meestal krijg je hier spijt van. Kijk echt naar naar de volgende factoren:

  • BTU. Check of de kleine mobiele airco de grootte van de ruimte kan koelen. Zo zijn er mobiele airco’s voor kleine ruimtes of grotere ruimten. 
  • Geluidsniveau. Check of het geluidsniveau past bij de kleine of grote ruimte die je wil koelen. In een slaapkamer wil je minder lawaai dan in een keuken. 
  • Energiezuinigheid. Aanbevolen is klassa A qua zuinigheid. Dit kan je maandelijks weer wat euro’s besparen.
  • Type: Met slang, zonder slang, met 1 unit, met 2 units, met wieltjes, zonder, kleinste etc. 

Tip. Bestel je kleine mobiele airco op tijd. Dus niet als de hittegolf begint, maar al voor de zomer. De compacte modellen zijn erg gewild en snel uitverkocht. Kijk voor kleine mobiele airco’s op de volgende webshops:

Voor vragen over de aanschaf van een kleine mobiele airco met slang kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl

 

Mobiele airco aanbiedingen!