Kleine mobiele airco

Zoek je een kleine mobiele airco? In dit blog vertel ik jou waar je allemaal rekening mee moet houden. Zo kom je erachter hoe de kleine variant werkt, waar je op moet letten bij het kopen van een mobiele airco en welke modellen wij aanbevelen als beste. Ook bespreken we enkele modellen die passen bij jouw zoekvraag. 

Kleine mobiele airco nodig?

Wat is het doel waarom je een kleine mobiele airco nodig hebt? 

 • Heb je een kleine ruimte die je wil verkoelen?
 • Wil je voordelig uit zijn?
 • Heb je weinig plek in je slaapkamer?

Dit kunnen allemaal geldige redenen zijn. Let op dat je niet een mobiele airco koopt om voordeliger uit te zijn. Bekijk altijd de ruimte die je wil verkoelen en meet de vierkante meters op. Aan de hand daarvan kan je bepalen welke mobiele airco je nodig hebt, die kan klein of groot zijn. Dit is de belangrijkste check die je moet doen. Jouw ruimte moet voldoen aan de capaciteiten van de kleine mobiele airco. Op de mobiele airco kopen pagina hebben we een tabel staan waarop je m2’s kan omzetten in BTU’s. Dat is de maateenheid van alle mobiele airco’s, klein of groot. 

Wat is een mobiele airco in het klein?

In de basis is de werking van een kleine mobiele airco hetzelfde als de klassieke vaste variant. Grote verschil is de verplaatsbaarheid van de kleine airco. Doordat de kleine airco wieltjes heeft. Hierdoor kan je de kleine mobiele airco in diverse kleine of grote ruimtes gebruiken. Daarnaast is een kleine mobiele airco natuurlijk handig als je weinig ruimte in huis hebt. Zo kan je deze na de zomer weer makkelijk opbergen. 

Voordelen kleine mobiele airco?

Compact en draagbaar:
– Ruimtebesparing: Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van kleine mobiele airconditioners is hun compacte formaat. Ze zijn ontworpen met het oog op draagbaarheid en nemen weinig ruimte in beslag, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in kleine kamers, kantoren of zelfs in de auto.

– Eenvoudige verplaatsbaarheid: Dankzij hun lichte gewicht en vaak voorziene handvatten zijn deze mobiele airco’s gemakkelijk te verplaatsen. Dit maakt ze geschikt voor mensen die flexibele verkoeling willen, zowel thuis als onderweg.

Energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid
– Lager energieverbruik: Kleine mobiele airco’s staan bekend om hun energiezuinigheid in vergelijking met traditionele airconditioners. Ze verbruiken over het algemeen minder elektriciteit, wat niet alleen goed is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

– Gebruik van duurzame materialen: Veel fabrikanten richten zich op duurzaamheid bij de productie van deze draagbare airconditioners. Ze maken gebruik van milieuvriendelijke materialen en ontwerpen om de ecologische voetafdruk te verminderen.

Veelzijdige toepassingen:
– Thuis en op kantoor: Of je nu werkt in een thuiskantoor of een kleine kamer in een gedeelde werkruimte, een kleine mobiele airco biedt persoonlijke verkoeling zonder de noodzaak van grote, vaste eenheden.

– Onderweg: Sommige modellen zijn zelfs geschikt voor gebruik in de auto. Dit is vooral handig tijdens lange ritten op warme dagen, waar traditionele autokoeling soms tekortschiet.

Werking kleine mobiele airco

Een vaste airco heeft veelal een binnenunit en buitenunit. Deze voert de warmte af. Een mobiele airco heeft 1 unit. Hier zit een afvoerslang bij die de warmte afvoert naar buiten. Het is dus altijd benodigd om een mobiele airco te zetten in de buurt van een raam of deur. 

kleine mobiele airco

Klein formaat airco afmetingen 

Een kleine compact formaat airco is meestal niet breder en dieper van 50 CM. Daarnaast is deze vaak niet hoger dan 75 CM.

Kleine mobiele airco mee op vakantie?

Als je een kleine mobiele airco mee wil nemen in de caravan of camper, let dan op het volgende:

 • De kleine mobiele airco brengt extra gewicht en ruimte met zich mee. Houd hier rekening mee. 
 • De airco moet aangesloten kunnen worden op de energiebronnen van de camping, de caravan of het vakantieland. 
 • Er zijn verschillende typen verkrijgbaar: Kleine dak mobiele airco, de split variant of inbouw airco. Bedenk vooraf welk type je voorkeur heeft. 

Kleine mobiele airco voor slaapkamer

De kleine mobiele airco wordt het meeste gebruikt in de slaapkamer. Let goed op hoeveel decibel geluid de mobiele airco maakt als deze aanstaat. Je wil gewoon kunnen doorslapen als de mobiele airco in de nacht aan staat. 

Kleine mobiele airco in jouw slaapkamer

Kleinere mobiele airco’s zijn lekker flexibel. Je kan ze makkelijk verplaatsen. Je kan deze bijvoorbeeld verplaatsen van jouw werkkamer waar je overdag werkt naar jouw slaapkamer in de avond. Dit is goed te doen ook omdat ze niet zo zwaar zijn. Ook als je weinig vrije ruimte in je kamer hebt kan een kleiner formaat van pas komen. De standaard mobiele airco’s zijn vrij fors van omvang namelijk. Ook in de wintermaanden kan je de kleine mobiele airco makkelijk opbergen op bijvoorbeeld zolder. 

Let op, zowel grote als kleine mobiele airco’s hebben een afvoer naar buiten. Je hebt dus wel een raam nodig in de kamer die je wil verkoelen. Je kan het raam ook afdichten, zodat er geen warme lucht naar binnen komt. Dit doe je middels een raamafdichting set. 

Kleine mobiele airco zonder afvoerslang

Een kleine airco zonder slang geeft je een koele ruimte zonder dat je een afvoerslang naar buiten hoeft te plaatsen. Als je dit wenst, adviseren we een kleine mobiele airco met split unit te selecteren. 

mobiele airco klein

Populaire kleine mobiele airco’s 

Er zijn verschillende kleine mobiele airco’s te koop. Het is aan te raden om op tijd te gaan shoppen. Je ziet vaak dat de compactere modellen erg populair zijn. Als er een hittegolf aankomt ben je vaak al te laat. Dan zijn alle modellen in een handomdraai weg. 

Wij raden bijvoorbeeld deze Deawoo, kleine mobiele airco aan. Deze airco is geschikt voor ruimtes tot 25 m2. Dus een kamer van 5 meter bij 5 meter. 

Een andere populaire variant is de Doceclima Compact 8P. Dit is een van de compactste kleine mobiele airco’s in de markt. Het apparaat weegt 28 kilo en is door het handige formaat makkelijk te verplaatsen. Er zitten handgrepen aan de zijkanten en zwenkwieltjes aan de onderkant. Dit maakt het extra makkelijk om het te verplaatsen. 

 • Tristar AC-5477 > Lichtgewicht airco van slechts 18 kilo 
 • Qlima Tectro TP  2020 > Een van de kleinste mobiele airco’s die weinig geluid maakt, van klein formaat is en redelijk goedkoop. Past het beste in de slaapkamer. 

Kleinste mobiele airco kopen

Let erop bij het kopen van een kleine mobiele airco dat je er niet 1 koopt om de voordelige prijs. Meestal krijg je hier spijt van. Kijk echt naar naar de volgende factoren:

 • BTU. Check of de kleine mobiele airco de grootte van de ruimte kan koelen. Zo zijn er mobiele airco’s voor kleine ruimtes of grotere ruimten. 
 • Geluidsniveau. Check of het geluidsniveau past bij de kleine of grote ruimte die je wil koelen. In een slaapkamer wil je minder lawaai dan in een keuken. 
 • Energiezuinigheid. Aanbevolen is klassa A qua zuinigheid. Dit kan je maandelijks weer wat euro’s besparen.
 • Type: Met slang, zonder slang, met 1 unit, met 2 units, met wieltjes, zonder, kleinste etc. 

Tip. Bestel je kleine mobiele airco op tijd. Dus niet als de hittegolf begint, maar al voor de zomer. De compacte modellen zijn erg gewild en snel uitverkocht. Kijk voor kleine mobiele airco’s op de volgende webshops:

Voor vragen over de aanschaf van een kleine mobiele airco met slang kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl

 

Mobiele airco aanbiedingen!

 

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's