Mobiele airco met verwarming

Het kan handig zijn om een mobiele airco met verwarming aan te schaffen. Een die dus kan verwarmen en koelen. In dit blog vertellen we je waarom dit handig is en geven we je enkele adviezen over welke het beste aan te schaffen. 

Mobiele airco met verwarmingsfunctie

Een mobiele airco met verwarming kan van pas komen in een:

 • Schuur
 • Garage
 • Caravan
 • Slaapkamer
 • Zolder 

Of een andere ruimte waar je geen koeling of verwarming hebt. Denk aan de slaapkamer waar het in de zomer erg warm kan zijn en in de winter ijskoud. Dan kan een mobiele airco met dubbele functie zoals verwarming erg handig zijn. 

mobiele airco met verwarming

Aanbod mobiele airco’s met verwarming 

Het aanbod mobiele airco’s met verwarming is schaars. Slechts 15% van de mobiele airco’s kan naast het koelen ook opwarmen. Vaak zijn deze iets duurder dan de standaard varianten, logisch ook omdat ze meer kunnen.

Advies mobiele airco met verwarmingsfunctie

Hierbij ons advies voor het kiezen van een geschikte mobiele airco met verwarmingsfunctie:

Budget mobiele airco met verwarming – PAC 2000 X 

De PAC 2000 is de beste optie als je wat minder budget hebt. Daarnaast is deze mobiele airco met verwarming dun waardoor je hem makkelijk kan plaatsen in de hoek. Dit is de enige airco in deze prijsklasse die kan verwarmen en koelen. Deze airco heeft drie verschillende ventilator standen en kan ook de ruimte ontvochtigen. Meer kenmerken:

x Timer
x Automatische stand
x Wieltjes
x Afstandsbediening 

Voordelen

 • Stil, slechts 46 decibel op de laagste stand
 • Mobiele airco met verwarmingsfunctie

Nadelen

 • Wat zwaarder dan andere mobiele airco’s met dit BTU level
 • Niet het zuinigst in verbruik 

Bekijk de PAC 2000 Mobiele airco met verwarming en koelfunctie in 1 op Bol.com

Stille mobiele airco met verwarming: Whirlpool PACB212HP

Als je een geluidloze mobiele airco met verwarming wil, is dit een perfect model. Deze komt als stilste naar voren. Dit model heeft een koelvermogen van wel 12000 BTU. Perfect voor middelgrote tot grote kamers. 

De snelkoelfunctie modus is een mooie feature. Het apparaat gaat op volle toeren tot de ruimte is gekoeld. Daarna gaat deze mobiele airco met verwarming verder op een rustige stand. Bovendien bevat dit apparaat een stille slaapmodus en een HEPA filter. Dit filter zuivert de lucht. Ook bevat het apparaat een digitale timer en wieltjes voor verplaatsing. Een afstandsbediening is bijgeleverd. 

Voordelen

 • Snelle koelfunctie 
 • Garantie van 5 jaar 
 • Design 

Nadelen 

 • Zwaar in gewicht 

Bekijk de Whirlpool PACB212HP Mobiele airco met verwarming op Bol.com

Mobiele airco met verwarming en hoog koelvermogen: Eurom Coolperfect 180 Wifi

De Coolperfect 180 heeft het hoogste koelvermogen van alle mobiele airco’s met verwarming in Nederland en België. 18000 BTU in totaal. Hier kan je 80m2 mee koelen per ruimte. Dit doet deze airco tegen een gemiddeld energieverbruik. Daarnaast is het ook niet de zwaarste mobiele airco. 

Deze mobiele airco met verwarming heeft in totaal drie snelheden voor ventilatie. Ook is er ventilatie verwarming en een speciale functie voor ontvochtiging. Bovendien zit er een timer op het apparaat en wielen om eenvoudig het apparaat te verplaatsen. Bedienbaar via een afstandsbediening op een app. 

Voordelen
Grootste koelvermogen
Bedienbaar met een app
Design
Verwarmen en koelen 

Nadelen
De zijkant kan gaan resoneren
Let op: het raampaneel past alleen op een schuifraam.
Bekijk deze mobiele airco met verwarming op Bol.com 

Waar op letten bij aankoop mobiele airco met verwarming

Bij de aankoop van een mobiele airco met verwarming zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

 1. Koelvermogen en verwarmingscapaciteit: Controleer de koelcapaciteit en de verwarmingscapaciteit van de mobiele airco. Dit wordt meestal uitgedrukt in BTU (British Thermal Units) of Watt. Zorg ervoor dat het vermogen voldoende is om de gewenste ruimte te koelen en te verwarmen. Het is essentieel om de juiste maat te kiezen op basis van de grootte van de ruimte die je wilt behandelen.
 2. Energie-efficiëntie: Let op het energielabel van de mobiele airco met verwarming. Kies een model met een hoog energie-efficiëntieratio (EER) voor lager energieverbruik en lagere operationele kosten. Een energiezuinige unit helpt je om energie te besparen en tegelijkertijd het milieu te sparen.
 3. Geluidsniveau: Mobiele airco’s kunnen geluid produceren tijdens het koelen of verwarmen. Controleer het geluidsniveau (uitgedrukt in decibel) van het apparaat, vooral als je het in een slaap- of werkomgeving wilt gebruiken. Een stille werking zorgt voor meer comfort en minimaliseert mogelijke geluidsoverlast.
 4. Functies en bediening: Bekijk de beschikbare functies en bedieningsopties van de mobiele airco met verwarming. Sommige modellen bieden handige functies zoals programmeerbare timers, afstandsbedieningen, slaapmodus, luchtkwaliteitsindicatoren en ventilatorsnelheden. Kies een apparaat dat over functies beschikt die passen bij jouw behoeften en voorkeuren.

Vragen over mobiele airco’s die verwarmen?

Voor meer vragen over mobiele airco’s, met of zonder verwarmingsfunctie, kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's