Mobiele airco 24.000 BTU

Ben je op zoek naar een mobiele airco van 24.000 BTU? In dit blog vertellen we voor hoeveel kubieke meter dit BTU aantal geschikt is. Ook geven we aan welke 24.000 BTU mobiele airco we aanraden op basis van prijs en specificaties. Daarnaast kom je erachter waar de prijsverschillen door ontstaan. 

Hoeveel m3 met 24.000 BTU mobiele airco?

Met een 24.000 BTU mobiele airco kan je een ruimte tot 270 M3 verkoeling bieden. 24.000 BTU behoort tot de hoogste categorieën. Dit is perfect voor een groot kantoor, een grote hal of grote slaapkamer. 

24.000 BTU mobiele airco’s zijn er niet veel

Dit hoge aantal BTUs, 24.000, is bijna niet verkrijgbaar als mobiele airco. Op Bol.com bijvoorbeeld is de hoogste categorie 15.000 BTU of meer. Bekijk hier het aanbod mobiele airco’s van 15.000 BTU of hoger. Er zijn momenteel rond de 15 mobiele airco’s die passen in deze categorie. 

De prijsverschillen in deze categorieën zijn groot. De goedkopere modellen zijn rond de 500 euro. De duurdere modellen rond de 1000 euro. Dit komt door enkele verschillen. 

mobiele airco 24000 btu

Verschillen in prijs tussen 24.000 BTU mobiele airco’s

24.000 BTU mobiele airco’s verschillen in prijs door de luxe opties bij duurdere modellen: 

 • Ontvochtigingsfunctie. Functie die het vocht uit de lucht haalt. 
 • Op wieltjes. Zodat deze makkelijk te verrijden is. Handig als je de airco wil verplaatsen naar een andere ruimte. 
 • Met afstandsbediening. Bedienbaar vanaf het bed, de bank of je werkstoel.
 • Met timer die instelbaar is. Zo kan je zorgen dat de ruimte gekoeld is voor je aankomt. Bijvoorbeeld op kantooruren. 
 • inclusief raam afdichtingskit. Zo houd je maximale verkoeling in de kamer. 
 • Functie om de lucht te reinigen. Schone lucht!
 • Met een mobiele app bestuurbaar. Met je telefoon in plaats van een afstandsbediening. 
 • Functie om te verwarmen. Handig voor in de winter. Dan hoef je niet apart een verwarming te installeren. 

Ook kunnen er verschillen zitten tussen:

 • Energielabel (A of A+ of A+++). Mobiele airco’s van 24.000 BTU wil je het liefst zo zuinig mogelijk omdat ze flink wat energie gebruiken om te blijven draaien. 
 • Merken. Sommige merken zijn nu eenmaal wat duurder dan andere.
 • Maximaal geluidsniveau in decibel. Verschillen in geluidsniveau wat geproduceerd wordt zie je terug in de prijs. Zeker bij de 24.000 BTU mobiele airco’s die wel wat geluid kunnen produceren. 

Advies op maat

Als je advies wil voor het kopen van een 24.000 BTU mobiele airco, kan je ons mailen op info@mobiele-aircoblog.nl. We snappen dat het lastig is een keuze te maken. 

Ook al zijn mobiele airco’s vrij prijzig, we raden altijd aan om te kiezen voor een energiezuinige. De extra kosten verdien je in de loop van de jaren weer terug door de zuinigheid (In vergelijking met een mobiele airco die minder zuinig is).  Met dit soort adviezen zijn we je graag van dienst.