Mobiele airco stil

Iedereen wil een stille mobiele airconditioner, maar er zijn afwegingen voor lagere of hogere geluidsniveaus. Die worden onderzocht in de voor- en nadelen in dit blog, daarnaast geven we inzicht in de 3 beste stille mobiele airco’s. Alle eenheden in de top 3 lijst behoren tot de best beoordeelde door mensen die ze daadwerkelijk hebben gebruikt.

Algemeen beste stilste mobiele airconditioner

# 1 Honeywell 9000 BTU stille mobiele airconditioner

Deze stille mobiele airconditioner is ideaal voor een slaapkamer of kinderkamer. Het maakt geen luid ‘gerinkel’ als de compressor aanslaat. Het is een verdampende AC. Dit betekent dat het vocht dat het uit de kamer trekt, in AC-modus uit de afvoerslang wordt verdampt. Er is geen emmer om te legen. Het apparaat verwijdert maar liefst 10 liter vocht uit de lucht per dag in de AC- of Ontvochtiging Modus. En het is een apparaat van hoge kwaliteit met geweldige beoordelingen en recensies van consumenten.

Kenmerken stille mobiele airco:
Decibel: 49 laag / 52hoog
BTU’s: 9.000 / 5.500 (zuinig)
Modi: 4 modi. Wisselstroom voor koelen, ontvochtigen of drogen voor dagen dat u drogere lucht wilt, maar geen koelere lucht, en de modus Alleen ventilator om de lucht te verplaatsen of om zachte “witte ruis” te produceren om te slapen of om u op het werk te concentreren. De slaapmodus verhoogt de temperatuur onmiddellijk met een paar graden en vervolgens met nog een paar graden in 30 minuten.

Kenmerken: Een uitstekende set bevat 2 luchtfilters voor schonere binnenlucht en een langere levensduur van de wisselstroom (beide gemakkelijk afwasbaar), 24-uurs timer, volwaardige afstandsbediening. Digitaal display en thermostaat. Ventilator met 3 snelheden.

Voordelen: Een van de stilste mobiele airco’s. Boordevol functies. Uitstekende betrouwbaarheid. Geen gedoe met emmer. Het koelt snel af en verwijdert veel vocht.

Nadelen: het is geschikt voor maximaal 37m2. Bij zeer warm en vochtig weer is de capaciteit meer als 28 M2. Dit geldt voor alle mobiele, raam- en kamer mobiele airco’s. U moet bedenken hoe warm en vochtig de omstandigheden zijn.

Extra informatie: Honeywell maakt een complete lijn stille mobiele airconditioners. Als dit niet de juiste maat is, kies dan deze link en scroll omlaag naar de andere modelopties.

Kortom: Dit model is hoog gewaardeerd en erg stil, maar je zou het moeten overwegen voor een kleine slaapkamer of kantoor tot 27 m2, Zoals opgemerkt, maakt Honeywell grotere eenheden voor grotere kamers.

stille mobiele airco

8.000 BTU beste stilste mobiele airconditioner

# 2 Honeywell MO08CESWK compacte stille mobiele airconditioner

Deze mobiele airco haalt de lijst vanwege zijn kwaliteit, en het is de stilste mobiele airconditioner met een capaciteit van 8.000 BTU. Het is ideaal voor een kleine slaapkamer, kinderkamer, studeerkamer of kantoor.

Dit toestel is iets luider – 1 decibel – luider dan de eerst vermelde Honeywell, maar het kost ook iets minder.

Het is een verdampende mobiele AC, dus er is geen tank om te legen. Er is een afvoer aan de achterkant. Als u het in de ontvochtigingsmodus gebruikt, wilt u misschien een slang van de afvoeropening met schroefdraad naar een emmer van 5 gallon of een vloerafvoer leiden.

Kenmerken stille mobiele airco:
Decibel: 50-53
BTU’s: 8.000 / 4.500

Modi: 4 – AC, ontvochtigen en alleen ventilator geven u goede opties voor binnenklimaatregeling voor gebruik het hele jaar door in warme klimaten. De slaapmodus bespaart energie door de temperatuur een paar graden te verhogen terwijl u slaapt. Als je vindt dat de kamer te warm wordt, zet je de thermostaat lager voordat je de slaapmodus inschakelt.

Kenmerken: Zoals de meeste 8K BTU-eenheden, zijn er slechts 2 ventilatorsnelheden. Het heeft een digitale hygrostaat voor nauwkeurige aflezing en ontvochtiging, een programmeerbare 24-uurs timer die het energieverbruik en de kosten helpt verminderen en een afstandsbediening met alle functies van het display.

Voordelen: Stille werking mobiele airco zonder veel gerammel wanneer de compressor wordt in- of uitgeschakeld en erg zuinig. 

Nadelen: De 5,5 liter vochtverwijdering is goed, maar niet geweldig. Als u in een zeer vochtig klimaat leeft, overweeg dan een van de grotere Honeywell-units die op de onderstaande productlink staan ​​vermeld. Scroll naar beneden om eenheden tot 14.000 BTU’s te vinden – waarvan twee ook met warmtefunctie.

Kortom: als u koeling en ontvochtiging wilt voor 20 m2 voet of minder in een warm klimaat, zou deze stille mobiele airco perfect moeten presteren.

10.000 BTU stilste beste mobiele airconditioner

# 3 JHS 10.000 BTU stille mobiele airconditioner

Zelfs als u niet zo bekend bent met merken als Honeywell, LG of Haier, maakt JHS hoogwaardige apparaten die goede recensies krijgen van degenen die ze gebruiken. Dit is een multifunctionele mobiele airconditioner die stiller werkt dan andere 10K BTU-eenheden.

Kenmerken stille mobiele airco:
Decibel: 49-54 decibel
BTU’s: 10.000 / 5.500

Modi: 3 – airconditioning, ontvochtiging voor vochtige, koele dagen en een ventilatormodus met 2 snelheden voor luchtstroom en witte ruis. Het heeft ook een slaapmodus. Wanneer u deze modus kiest, verhoogt het apparaat automatisch de thermostaatinstelling met een paar graden.

Kenmerken: Zelfverdamping betekent dat er geen emmer hoeft te worden geleegd bij gebruik van de AC-modus. Af en toe kan de kleine binnentank vol raken. Een meldingslampje waarschuwt u voor de noodzaak om het te legen. Als u het apparaat als luchtontvochtiger gebruikt en u heeft een vloerafvoer, kunt u de slang naar de afvoer leiden voor continu gebruik.

Andere functies zijn onder meer de standaardfuncties – volledig functionele afstandsbediening, 24-uurs programmeerbare timer

Voordelen stille mobiele airco: stille werking, meerdere modi voor klimaatregeling en het heeft de mogelijkheid om meer dan 6 liter vocht per dag te verwijderen in zeer vochtige klimaten. Bovendien is een veelgehoorde klacht over mobiele AC’s dat hun raamkits moeilijk te installeren zijn. Deze is een van de gemakkelijkste en is erg zuinig.

Nadelen: Houd er rekening mee dat een mobiele airconditioner van 10.000 BTU niet zo effectief zal koelen als een 10K raam AC. Dat is de realiteit, en we bespreken het hieronder in de voor- en nadelen.

Deze stille mobiele airco is nauwkeurig beoordeeld – ongeveer 30 m2, of meer als 24 als de buitenomstandigheden erg heet zijn en / of de luchtvochtigheid hoog is.

Kort gezegd: als u een middelgrote slaapkamer of een thuiskantoor heeft waar stille, betrouwbare koeling belangrijk is, dan zou deze unit aan uw verwachtingen moeten voldoen.

mobiele airco stil

Stille mobiele airco’s – voordelen en nadelen 

Het hebben van een stille mobiele airco heeft een duidelijk voordeel: betere slaap, minder storing bij het praten met anderen of het luisteren naar media.

Voordelen

Vrede en stilte. De stilste mobiele airco’s worden gezocht door degenen die ze in hun slaapkamers gebruiken. Lichte slapers willen niet gewekt worden door luide ventilatorgeluiden of onhandige compressorgeluiden.

Lagere energierekeningen. Het beste gebruik van een mobiele airco is voor “ruimtekoeling”, het AC-equivalent van een ruimteverwarmingstoestel. Met een stille mobiele airconditioner kunt u de thermostaat op de centrale wisselstroom of warmtepomp hoger zetten en de mobiele unit gebruiken waar u de tijd doorbrengt: een slaapkamer ’s nachts, een thuiskantoor overdag en een woonkamer’ s avonds. 

Voordelen versus raam AC’s. De raamkit op een stille mobiele airco blokkeert het zicht niet zozeer als een raam AC dat doet. En het ziet er van buiten beter uit. Sommige verenigingen van huiseigenaren verbieden raam-airco’s aan de voorkant (of waar dan ook) van een huis.

Nadelen stille mobiele airco

Kosten. De stilste mobiele airconditioners zijn meestal niet de goedkoopste airconditioners. U zult waarschijnlijk iets meer moeten betalen voor extra isolatie en ontwerp dat helpt om geluid te beperken.

Zwakke koeling en ventilator op sommige modellen. De “goedkope” manier om een ​​AC stil te houden, is door hem te bouwen met ondermaatse componenten. De unit zal stil zijn omdat de compressor en de ventilator zwak zijn, waardoor de koele lucht en luchtstroom niet echt naar buiten komen. Dat is een goedkopere weg naar een stille wisselstroom dan deze te bouwen met meer isolatie, betere trillingsbeheersing en kwaliteitscomponenten die zijn ontworpen voor minder geluid. Dat is niet het geval met de eenheden in onze lijst. Lees recensies om erachter te komen wat andere consumenten zeggen over de modellen die u overweegt. Let ook op de zuinigheid en stroomverbruik van elk type. 

Ondermaats voor de ruimte. Dit is vergelijkbaar met het vorige probleem, maar het is meer een probleem met alle mobiele airco’s. Velen van hen koelen of ontvochtigen niet de hoeveelheid ruimte waarvoor ze geschikt zijn.

Stille mobiele airco slaapkamer zonder slang

Zoek je een stille mobiele airco voor in de slaapkamer zonder slang?

Hier zijn weinig opties voor. Dit is echt nog een nieuwe technologie waar op dit moment slechts 1 goed product van op de markt is. 

Bekijk de beste stille mobiele airco voor in de slaapkamer zonder slang > De Evolar EVO-ES9000 – Mobiele Airco – 2,5 kW – werkt zonder afvoerslang

Stille mobiele airco vergelijken

Naast de drie modellen stille mobiele airco’s, zijn er tal van andere platformen waar je deze kunt kopen:

Check alle bekende sites voor de huidige aanbiedingen stille mobiele airco’s. Dit kan je zo 50 tot 100 euro besparen. 

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's