Mobiele airco met buitenunit

In dit blog vertel ik je meer over de populaire mobiele airco, in dit geval met een buitenunit. Zo vertel ik je meer over de werking, de voordelen en geef ik enkele tips voor het kopen. Mocht je al genoeg informatie hebben over de mobiele airco met buitenunit, volg dan de volgende link voor uitgebreide online aanbod. 

Werking mobiele airco met buitenunit

Allereerst de werking van de mobiele airco met buitenunit. Een mobiele airco heeft qua werking geen verschil met een vaste airco. Een vaste airco heeft veelal een binnenunit en buitenunit. De binnenunit trekt warmte uit de kamer en voert deze na het aansluiten af naar buiten. 

De mobiele airco bestaat veelal uit een binnenunit en een slang naar buiten, dit zou dan de buitenunit zijn. Deze slang wordt meestal uit het raam of uit de deur gehangen. Hierdoor kan de warmte de ruimte verlaten. Prio om de mobiele airco met buitenunit in de buurt van het raam te zetten. 

Een mobiele airco heeft dus vaak geen buitenunit, maar een slang. Hierdoor maakt deze variant vaak wat meer geluid dan een vaste airco. Al het werk wordt namelijk gedaan door de unit die binnen staat. 

Mobiele split airco met buitenunit

Mobiele airco’s met buitenunit zijn ook als splitvariant beschikbaar. Deze zijn iets zeldzamer maar zijn zeker verkrijgbaar. Dit is een soort van combinatie tussen een mobiele airco en een vaste airco met buitenunit. 

Grootste verschil bij de mobiele airco met buitenunit is dat de buitenunit het zwaardere werk doet. Er is zoals de naam al zegt dus ook een gedeelte dat buiten moet worden geplaatst en aangesloten. De voordelen van de mobiele split airco met buitenunit zijn:

  • Een stuk meer vermogen om te koelen
  • Deze variant maakt veel minder lawaai
  • De binnenunit is een stuk kleiner 
  • Vaak meer opties die geavanceerd zijn 

Mobiele airco met buitenunit vergelijken

Er zijn diverse mobiele airco’s met buitenunit verkrijgbaar. Wij raden altijd aan om de prijzen te vergelijken op meerdere webshops. Neem bijvoorbeeld voor het kopen eens een kijkje op:

Zoals je ziet zijn er wel degelijk prijsverschillen online. Dit zit hem natuurlijk ook in de prijs en kwaliteit verhouding. Om de beste keuze te maken voor wat jij nodig hebt, raden we je aan om meer te lezen over het kopen van een geschikte mobiele airco, in dit geval met buitenunit. 

mobiele airco met buitenunit

Typen mobiele airco’s met buitenunit

Er zijn diverse types mobiele airco’s met buitenunit verkrijgbaar:

  • Kleine: er zijn kleine en grote varianten 
  • BTU’s: afhankelijk van hoe groot de ruimte is die je wil afkoelen, kan je een BTU aantal selecteren (hoe hoger, hoe meer M2’s om af te koelen).
  • Verrijdbare. De meeste mobiele airco’s zijn verrijdbaar op wieltjes. 
  • Mobiele airco’s met losse buitenunit. Een buitenunit die los zit is het handigst. Zo kan je deze na de zomer weer opbergen en de volgende zomer weer tevoorschijn halen. 
  • Zo zijn er nog meer verschillende soorten verkrijgbaar

Vragen over de ‘beste’ mobiele airco?

Mocht je na het lezen van de artikelen op deze website meer vragen hebben over de beste mobiele airco, met of zonder buitenunit, over de specificaties, het kopen, aansluiten of wat ander relevants, kan je altijd een mail sturen naar info@mobiele-aircoblog.nl

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's