Mobiele airco met slang

Bij het kopen van een mobiele airco met slang naar buiten is het normaal dat u een paar vragen heeft. Op basis van onze ervaring vind je in dit blog de meest gestelde vragen over mobiele airconditioning units met slang, samen met de antwoorden. Zo kom je er onder andere achter hoe een mobiele airco met slang werkt, waar je allemaal rekening mee kan houden bij het kopen en of ze energiezuinig zijn.

Wat is een mobiele airco met slang?

Een mobiele airco met slang heeft, in tegenstelling tot raam-, door de muur geplaatste of centrale airconditioning units, geen vaste plek nodig. Gewoonlijk hebben deze eenheden wielen voor gemakkelijke verplaatsbaarheid. Ze zijn veelal verrijdbaar. Daarnaast zijn ze relatief licht van gewicht en zijn ze over het algemeen niet super groot. Je kan de slang makkelijk naar buiten laten door een raam of deur.

Moeten alle mobiele airco’s met slang worden geventileerd?

Het korte antwoord is ja. Net als elk airconditioningsysteem moeten alle mobiele airco’s met slang op de een of andere manier worden geventileerd.

Hoe werkt een mobiele airco met slang naar buiten?

Mobiele airconditioners met slang naar buiten halen warme lucht uit de ruimte, koelen deze en blazen de gekoelde lucht uit de voorkant van het apparaat en de resterende warme lucht en vocht uit de achterkant van het apparaat. Het is deze warme lucht en het vocht dat moet worden afgevoerd uit de kamer die u momenteel koelt. De gemakkelijkste en meest populaire manier om uw mobiele airco met slang te ventileren, is via een raam in de buurt. 

>>>Link naar de bestverkochte mobiele airco’s met slang

mobiele airco met slang

Wat gebeurt er met het vocht dat uit de lucht wordt gezogen?

Omdat mobiele airco’s met slang zowel vocht als warmte uit de lucht halen, maken veel mensen zich zorgen over waar het water naartoe gaat. Veel units hebben zelfverdampingstechnologie. Deze innovatieve technologie verwerkt het verzamelde vocht intern en verdampt het en voert het vervolgens uit via de achterkant van de unit. In extra vochtige klimaten kan zich wat water verzamelen in een opvangreservoir in het apparaat. In dit geval kunt u het opvangreservoir handmatig legen wanneer het vol is. Hoe snel het opvangreservoir vol is verschilt per mobiele airco met slang. 

Hoe luidruchtig is een mobiele airco met slang?

Vanwege de verschillen in persoonlijke voorkeur kan dit een moeilijke vraag zijn om te beantwoorden. Omdat mobiele airco’s met slang zowel een compressor als een ventilator bevatten, klinken ze als een raam airconditioner, die de meesten van ons wel eens hebben gehoord. Let goed op de decibelclassificatie (dB-niveau) van mobiele airco’s met slang die zich op elke productbeschrijvingspagina bevindt. De meeste units vallen ergens tussen 48 dB (wat hetzelfde geluidsniveau is als vallende regen) en 60 dB (wat hetzelfde geluidsniveau is als een normaal gesprek).

Met welke factoren moet ik rekening houden bij het zoeken naar een mobiele airco met slang?

BTU’s / kamergrootte – De BTU’s van een verrijdbare mobiele airconditioner vertellen u hoe krachtig het apparaat is. Dit heeft direct invloed op de grootte van de kamer en hoe snel de unit kan afkoelen. Hoe hoger de BTU, hoe groter het gebied dat de draagbare airconditioner efficiënt kan koelen.

Mobiele airco met 1 slang of 2 slangen naar buiten

Mobiele airco met enkele (1 slang) of dubbele slang ( 2 slangen) naar buiten? Units met één slang voeren warme lucht en vocht uit en zijn eenvoudig te installeren. Units met dubbele slang, die ook vrij eenvoudig te installeren zijn, verdrijven warme lucht en vocht en trekken tegelijkertijd meer lucht aan om af te koelen. Een airco met dubbele slang is het beste, maar is veelal duurder dan een enkele slang. 

Lees ook het volgende blog: mobiele airco zonder slang

Hebben mobiele airconditioners met slang ongebruikelijke stroomvoorzieningen nodig?

Alle draagbare airco’s met slang , werken meestal op 115 Volt / 60 Hertz. Dit is de standaard huishoudelijke spanning. 

mobiele airco met slang kopen

Zijn mobiele airco’s met slang energiezuinig?

Een goede vuistregel is om te kijken naar de Energy Efficiency Rating (EER) van de verrijdbare mobiele airconditioner met slang die u koopt. Hoe hoger de EER, hoe energiezuiniger de draagbare airconditioner is.

Door specifieke ruimtes te koelen, geeft u uw mobiele airco met slang ook de vrijheid om uw centrale airconditioningsysteem minder of helemaal niet te gebruiken, wat uw energiekosten aanzienlijk zal verlagen.

Hoe lang is de uitlaatslang waarmee de mobiele airconditioner wordt geleverd?

Hoe lang is de slang? De lengte van de slang van de mobiele airco varieert per model, maar over het algemeen zijn ze 1.50 tot 2 meter lang. Lang genoeg dus om naar de dichtstbijzijnde deur of raam te worden geleidn. Ze zijn veelal gemaakt van een temperatuurbestendige kunststof versterkt met metaal.

Kan ik een mobiele airconditioner met slang uit een drogeropening ventileren?

Over het algemeen wordt dit niet aanbevolen door de fabrikant, vooral als de diameter van de ontluchtingsslang groter is dan de diameter van de ventilatieopening van de droger. Sommige mobiele airco’s hebben slangen met een kleinere diameter, en deze units kunnen worden afgevoerd via een drogeropening. Gelukkig zijn er genoeg andere opties om de slang naar buiten af te voeren (raam, deur, muur). 

Mobiele airco met slang kopen

Je weet nu precies hoe een mobiele airco met slang werkt, waar je op moet letten bij het kopen en weet meer over de specificaties. Volg deze link voor een overzicht van de bestverkochte mobiele airco’s met slang naar buiten. Voor vragen over het kopen van een mobiele airco met slang kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl

Team Mobiele airco blog. 

 

Mobiele airco aanbiedingen!

 

 

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's