Mobiele airco met wifi

Slimme mobiele airco’s maken gebruik van wifi technologie en het internet. Hierdoor kan je de mobiele airco op afstand besturen met een apparaat wat verbonden is met het internet (laptop, tablet, smartphone). Thuis zijn is niet meer nodig hiervoor. Ook een afstandsbediening is hierdoor overbodig geworden. In dit blog bespreken we de 3 beste mobiele airco’s met Wifi.

Functies wifi mobiele airco

Een mobiele airco met wifi heeft diverse functies:

Lucht ventileren

Een van de belangrijkste taken van de mobiele airco met wifi is om de ruimte te ventileren. Dit wordt gedaan door het filteren van lucht. Ook kan de mobiele airco de lucht verkoelen en verwarmen.

mobiele airco met wifi

Lucht zuiveren

De mobiele airco’s hebben ook een luchtfilteringsfunctie. Hierdoor kunnen geuren stof en rook worden gefilterd. Ideaal voor astma patiënten of personen die last hebben van een allergie.

Verkoelen ruimte

De mobiele airco met wifi verkoelt werk of woonruimtes. Het verlagen van de temperatuur is de voornaamste opdracht.

Ruimte verwarmen

In dezer dagen bezitten de meeste mobiele varianten een warmtepomp. Dan kan de airco niet alleen worden gebruikt voor het verkoelen, maar ook voor het verwarmen. Daardoor kan je het product het hele jaar gebruiken. In de zomer om af te koelen en in de winter om op te warmen.

Op afstand bedienbaar

Een slimme mobiele airco met wifi is bedienbaar op afstand via:
Telefoon
Tablet
Laptop

Waar jij ook bent kan je de airco bedienen.

Kostenbesparend op langere termijn

Een mobiele airco met wifi houd gaat de data bij, waardoor deze kostenbesparend is op de lange termijn. Je kan leren waar de bespaarmogelijkheden zitten overdag of in de nacht. Ook als je de airco bent vergeten uit te zetten als je niet thuis bent, kan je deze op afstand uitzetten. Zo kan je het energieverbruik minimaliseren.

Top 3 mobiele airco’s met wifi – Eurom CoolPerfect 180 Wi-Fi mobiele airco
De eerste top mobiele airco met wifi is de Eurom CoolPerfect 180. Deze beschikt over 18.000 BTU (Wat extreem veel is). Deze airco kan niet alleen verkoelen, maar ook als verwarmer worden gebruikt in de wintermaanden. De speciale ontvochtigingsfunctie zuivert de lucht. Dit maakt het leefklimaat in huis beter.

Er is een timer meegeleverd waarmee de mobiele airco met wifi kan worden aan- of uitgeschakeld. Je kan zelf de tijden bepalen bijvoorbeeld in de zomer tussen 10:00 en 17:00. De Eurom CoolPerfect 180 heeft een energielabel A. Dit maakt het elektriciteitsverbruik zuinig.

Pluspunten

+ Timer of de mobiele airco zelf in te stellen
+ energielabel A > energiezuinig
+ 18,000 BTU > voor grote ruimtes, erg krachtig.

Minpunten

– Voorprogrammeren is niet mogelijk
– Hoog geluidsniveau

Technische specificaties in een notendop

Top mobiele airco’s met wifi

Deltaco SH-AC01 mobiele airco

De deltaco SH-AC01 wifi mobiele airco is een slimme airco. Deze kan worden gebruikt als verwarmer en koeler. Deze airco verschilt ten opzichte van andere varianten door wat unieke eigenschappen. Zo is het filter verwijderbaar en afwasbaar.

Daarnaast heeft deze wifi mobiele airco vier functies. Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. De ingebouwde timer kan geprogrammeerd worden middels een schema. De airco is makkelijk aan te sturen op drie manieren: het LED display, een app of de afstandsbediening.

Pluspunten

+ Handige slaapmodus
+ Energiebesparend
+ Kan middels spraak worden bestuurd
+ Energielabel A

Minpunten

– Geluidsniveau is hoger dan gemiddeld (65 db)

mobiele airco wifi

Duux Blizzard Smart Mobiele Airco met wifi

De Duux Blizzard Smart Mobiele Airco met Wifi is van een compact formaat. Toch heeft deze een krachtige 12.000 BTU koelvermogen. Daarmee is deze airco geschikt voor ruimtes tot 28m2. Dus perfect voor een:
Kantoor
Slaapkamer
Kleinere woonkamer

De airco kent drie snelheden die handmatig kunnen worden ingesteld. Ook is er een automodus en nachtmodus. Middels de LCD interface wordt de temperatuur van de omgeving weergeven. De mobiele airco met Wifi is bedienbaar via een app en een bijgeleverde afstandsbediening. Bovendien is er een koolstoffilter inbegrepen. Als je deze activeert worden schadelijke gassen verwijderd.

Pluspunten

+ De koolfstoffilter die schadelijke gassen verwijdert
+ Bedienbaar via een app.
+ Klein formaat en krachtig koelvermogen van 12000 BTU

Minpunten

– 65 DB geluidsniveau

Mobiele airco met Wifi kopen

In dit blog hebben we beschreven wat de voordelen zijn van een mobiele airco met Wifi zijn. Daarnaast hebben we 3 top modellen beschreven die wij aanraden. Als je wil kijken naar het hele beschikbare online assortiment mobiele airco’s met Wifi, raden we aan te kijken op een van de volgende webshops:
Amazon
bol.com
Mediamarkt

Voor vragen over Mobiele airco’s kan je altijd mailen naar info@mobiele-aircoblog.nl.

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's