Mobiele airco met of zonder afvoerslang: dit is de beste keuze!

Een mobiele airco is de oplossing om het in huis of kantoor heerlijk koel te houden. Maar hoe kies je de beste airco en wil je dan een mobiele airco met of zonder slang? Wij zochten uit wat de beste keuze is en waarop je kunt letten bij het kopen van een airco.

Als eerste is het goed te weten dat elke airco een slang naar buiten heeft. Dit is ook nodig om de warme lucht af te kunnen voeren. Wanneer je voor een airco zonder slang naar buiten kiest heb je dus te maken met een aircooler. Deze koelt de warme lucht aan de hand van water. Het koelende vermogen van aan aircooler is dan ook stukken minder dan die van een airco. Maar heeft wel als voordeel dat deze veel minder energie verbruikt!

Nu je het verschil tussen een airco met slang en aircooler zonder slang weet is het alleen nog een kwestie van de beste keuze vinden. En die vind je gegarandeerd op de website van  BesteKoopwijzer.nl waar ze mobiele airco’s uitgebreid getest hebben.

Wanneer is een echte airco de beste koop

Wanneer je gegarandeerd een hoog koelvermogen wenst is een airconditioning absoluut de beste koop. Het zorgt er namelijk voor dat warme lucht vanuit een woning naar buiten zal worden afgevoerd. Maar je hebt dan wel een grote buis naar buiten.

Voor het naar buiten afvoeren van de warme lucht via een buis zijn goede oplossingen. Je kunt denken aan specifieke profielen en andere hulpstukken. Zodat je een raam of deur vanwaar de slang (buis) naar buiten gaat netjes kunt afsluiten. Zo kan er via een raam die open staat vanwege de slang geen warme lucht naar binnen komen. 

Met een echte airco profiteer je dus van absoluut koele lucht. Je kunt hierdoor makkelijker werken of ontspannen genieten van de koelte tijdens warme dagen.

Wanneer kies je voor een aircooler

Een aircooler is een meer praktische oplossing. Omdat deze mobiele airco geen slang naar buiten nodig heeft om warme lucht kwijt te raken. De aircooler is hierdoor veel makkelijker te plaatsen en zonder gedoe. Daarbij is de aircooler over het algemeen stiller dan de echte airco. Je kunt deze daardoor ook in een slaapkamer kwijt.

De aircooler is dus absoluut een goede koop en een prima alternatief voor een airco. Maar dan met meer gemak en minder energieverbruik en eveneens een prima alternatief.

Over de Auteur

Jouw betrouwbare gids voor alles wat te maken heeft met mobiele airconditioning. Jeroen is een ervaren expert op het gebied van airco's en heeft een passie voor het verstrekken van nauwkeurige informatie en praktische begeleiding over verschillende soorten mobiele airco's